Blogit

Täältä löydät erilaisia eläinaiheisia blogeja, suomalaisten eläinharrastajien kirjoittamana.

Blogit on jaettu omiin kategorioihinsa eläinlajien mukaan, vaikka monissa blogeissa eläimiä vilistää muitakin kuin kategoriassa lukee. Bloggaajamme ovat eläinrakasta porukkaa, joten aika monen kodista löytyy hyvinkin kirjava katras lemmikeitä.

Bloggaajat kirjoittavat blogeja hyvässä yhteistyössä Faunatar-ketjun kanssa, mutta silti itsenäisesti, vastaten itse oman bloginsa sisällöstä ja blogeissa esitetyistä ohjeista ja mielipiteistä.

Bloggaajiemme joukko on ihastuttavan monipuolinen: mukana on kaiken ikäistä, aktiivista lajiharrastajaa, kokenutta kasvattajaa ja hieman löysemmin rantein elämän menoon suhtautuvaa kirjoittajaa. Näin jokaiselle lukijalle pitäisi löytyä mieluisa blogi, oikein mukavia lukuhetkiä!

Bloggaajien yhteyshenkilö: Eeva Ahervuo, markkinointivastaava, markkinointi(at)faunatar.fi

 


 

Hurjapäät

Kirjoittaja: Sara Ehari

Kuvaus: Tervut vei sydämen, koiraharrastus järjen.
Hurjapäät-blogi kertoo kolmen belgianpaimenkoiran elämästä, aina kotisohvalta treeneihin ja kisakentille asti. Mukaan mahtuu niin onnistumisia, kuin epäonnistumisia, iloja ja suruja. Toivottavasti saadaan mahdollisimman moni viihtymään ja pysymään meidän matkassa mukana!

 

Tassujen alla - Ulkoilmaihmisen elämää

Kirjoittaja: MNi

Kuvaus: Blogi, jossa aiheiden kirjo on laaja, käsittäen asioita mm. asfalttiviidakosta metsän siimekseen, eläintenhoidosta eläinavusteisuuteen ja kaikkea siltä väliltä. Luvassa on huumorilla höystettyä mielekästä luettavaa juuri sinulle, eläinten- ja luonnonystävä!

 

Danskun päiväkirjat

Kirjoittaja: Nora Ikonen

Kuvaus: Blogin päätähtenä on 4-vuotias saksanpaimenkoira Dansku, jolla on kavereinaan länsigöötanmaanpystykorvat Tiiti ja Toivo. Blogin kautta pääsee seuraamaan arkielämän juttujen lisäksi myös harrastuskuvioita näiden kaverusten kesken.

 

Jäkäläkummun Riimi ja Hilima

Kirjoittaja: Milla Mäkinen

Kuvaus: Suomenlapinkoirien elämää ja koiraharrastuksia. Kahden pörröisen tytön ja heidän omistajansa arkipäivää ja erilaisia harrastuksia. Maailma on kovin erilainen lappalaisten kanssa ja siihen totuttelu on joskus vähintäänkin haastavaa!
 

 

Mitteli Riia

Kirjoittaja: Erika Mäkelä

Kuvaus: Treeniä, kisailua ja tavallista elämää nuoren mittelspitzin kanssa. Lajeina toko, rally-toko ja näyttelyt, joskus eksytään myös aksakentälle tai frisbeetreeneihin. Tavoitteet ja toiveet ovat korkealla - katsotaan, minne saakka kantti kestää!
 

 

Kun koira tuli kotiin

Kirjoittaja: Saimi Muhonen

Kuvaus: Blogin pääosissa ovat shetlanninlammaskoirat Noppa (2/2013) ja Nuttu (4/2017). Koiramaiseen arkeen mahtuu erilaisia koiraharrastuslajeja, pikkukoiran kasvattamista koirakansalaiseksi ja tavallista arkea ruusuineen ja risuineen.

 

Jenni ja Pate

Kirjoittaja: Jenni Luomanperä

Kuvaus: Jenni ja Pate blogissa seurataan 19-vuotiaan koiriin hurahtaneen nuoren sekä x-rotuisen koiran elämää ja treenejä. Päälaji on agility jossa haaveena kisakentät. Blogista löytyy kaikkea treenaamisesta peltorallitteluun kuvien ja videoiden muodossa.
 

Mindy ja Bambi

Kirjoittaja: Maria Pentikäinen

Kuvaus: Blogissamme voi seurata kahden shetlanninlammaskoiran, Mindyn ja Bambin, elämää kuvilla ja videoilla maustettuna. Luettavaa löytyy päälajimme agilityn lisäksi myös arjesta koirien kanssa, niin ylä- kuin alamäissä. Hihnojen päässä roikkuu 20-vuotias Maria Helsingistä.

                             

Manu, Messi, Mario ja Maradona

Kuvaus: Manu, Messi, Mario ja Maradona ovat Itämaisia kissaveljeksiä, joiden elämä kääntyy joskus päälaelleen. Kaikesta huolimatta he löytävät aina jotakin hyvää elämästä.
 

 

 

Tom, Jerry ja Caleana

Kirjoittaja: Irina Rantanen

Kuvaus: Blogissa tutustutaan maatiaiskissa Jerryn, rescuekissa Tomin sekä ocicat- neiti Caleanan elämään, päivän askareisiin ja piipahdetaan rotukissanäyttelyihin.

 

Nethel-Estel

Kirjoittaja: Linnea Keltanen

Kuvaus: Nethel-estel on kissablogi, jonka keskiössä pyörivät kuvankauniit venäjänsinistytöt Ella ja Ruska sekä kotikissaherra Onni. Blogi keskittyy kissojen kuulumisien, kissavalokuvien, kissojen aktivoinnin ja kissanäyttelyharrastuksen ympärille.

   

Carrotmaniacs

Kirjoittaja: Mandi Kirjavainen

Carrotmaniacs kertoo kahden pupun porkkanantäyteisestä arjesta. Ringo ja Nala ovat blogin päätähdet ja seikkailevat niin kotipihalla kuin näyttelyissä. Seuraan liittyy toivottavasti piakoin myös kolmas pupunen. Hyppää mukaan!

 

 

 

Pupunpaja

Kirjoittaja: Saara Rikalainen

Kuvaus: Pupunpaja on jänismäisiä oivalluksia, kanimaisia käsitöitä ja ripaus arkista puputustakin. Risteytyskanit Muumi ja Pinja harrastavat naksutinkoulutusta, kanihyppyä ja välillä lemmikkinäyttelyitäkin. Blogissa on myös artikkeleita kaninhoidosta ja tee-se-itse -vinkkejä.

 

Kanin kokoisia unelmia

Kirjoittaja: Neea Puska

Kuvaus:
Päätähtinä blogissa puputtavat risteytyskani Vili, kääpiöluppa Ursula ja kääpiöluppa Cinderella.
Kanien arkielämä on täynnä iloisia hetkiä, silityksiä ja rapsutuksia ja näyttelyissä käyntiä. Blogissa pääset seuraamaan kanien tavallista arkielämää, haasteita, opettavia asioita, videoita ja paljon muuta mukavaa. Klikkaa ja astu lukemaan kanientäyteistä elämäämme!
 

 

Kaninpäiviä

Kirjoittaja: Veera Jokinen

Kuvaus: Kaninpäiviä on eläinrakkaan nuoren ylläpitämä kaniblogi, joka pitää sisällään kolmen pitkäkorvan elämää, sekä kaniaiheisia videoita, haasteita ja mielipidekirjoituksia. Pääosissa pomppii risteytyskani Raimo sekä hermeliinipuput Peppi ja Pipsa.

 

Vauhtihirmut

Kirjoittaja: Suvi Viikilä

Kuvaus: Tämän blogin päätähtinä ovat vallattomat pitkäkorvat. Pupujen kanssa tulee käytyä estekilpailuissa ja näyttelyissä, mutta paljon arkeen mahtuu myös pelkkää rapsuttelua ja silittelyä. Jaamme lukijoille ilot ja surut, sekä näytämme millaista elämämme ihan normaalissa arjessa on. Tekstien lisäksi blogissa nähdään hurmaavia kuvia, ja välillä videoitakin! Tervetuloa lukemaan kanimaista blogia!
 

 

 

 

Wonderland´s Hamstery

Kirjoittaja: Eve Immonen

Kuvaus:  Blogissa pääset tutustumaan hamsterikasvattajan arkeen, niin iloon kuin suruun. Sekä tietenkin itse hamstereihin. Blogiin päivittyy myös esimerkiksi tietopostauksia kaikille hamsterin hyvinvoinnista kiinnostuneille.
 

 

Näätäklaani

Kirjoittaja: Henna Kiviniemi

Kun antaa pikkurillin, ne vievät koko käden niin tälle omistajalle kävi. Viiden näädän klaania vetää 19-vuotias hiusalanopiskelija. Mukaan mahtuu niin kuulumisia, mielipiteitä, kuin harrastetoimintaa. Hyppää mukaan, ja katso pysytkö kyydissä vauhdikkaalla matkallamme.
 

 

 

Päärynäeläin

Kirjoittaja: Susanna Hoffren

Kuvaus: Kun kotona viipottaa haisunäätäpoika Mihail ja frettejä, on elämä melkoista näätäsirkusta. Normiarjen katkaisevat esittelytilaisuudet ja frettien näyttelyt. Joskus vieraileviksi tähdiksi saapuvat poikaystävän tai tuttujen lemmikit ja omat minimalismipohdinnatkin näkyvät välillä postauksissa.

Lauma ja se hemmetin karvanlähtö

Kirjoittaja: Kasperi Karppinen

Kuvaus: Lauman elämästä kirjoittaa 17-vuotias lääkealaa opiskeleva poika Turusta. Laumaan kuuluu eläimiä freteistä hamstereihin, joita myös kasvatan. Blogissa pääset mukaan laumamme arkeen ja tapahtumiin sekä näet eläinlauman hyvät kuin huonotkin puolet.
 

Lintubloggaajamme joutui lopettamaan blogin pidon :(
Olisitko sinä hyvä ehdokas siihen?

Hae täällä bloggaajaksemme >>

Lue bloggauksen pelisäännöt >>

                               

 

Elämäni eläimet

Kirjoittaja: Niina Haukka

Blogi antaa kivoja vinkkejä mm. kilpikonnien hoitoon. Blogissa kerrotaan kirjoittajan hoitoon tulleiden eläinten tarinoita, seurataan lemmikkien arkea, saadaan neuvoja ja vinkkejä eläinten pidossa sekä tutustutaan näihin sydänten valloittajiin.

 

                               

Mandi ja Amancer

Kirjoittaja: Mandi Kirjavainen

Mandi on esteratsastaja, joka opiskelee parhaillaan ratsastuksenohjaajaksi. Kaksi polvileikkausta, olkapääleikkaus ja rakkaan ystävän sekä kilpakumppanin Ceran sairastuminen keväällä 2016 ovat pistäneet koville. Blogissaan Mandi kertoo rehellisesti hevosarkensa iloista ja suruista. Tulevaisuuden haaveena on valmentajaksi kouluttautuminen ja isot luokat.

 

 

Tupsujalkojen töminää

Kirjoittaja: Jessica

Kuvaus: Blogi kertoo mun hevosharrastuksesta ja sen monipuolisesta arjesta. Päivistä hevosten ja muiden eläinten kanssa, ratsastuksesta ja joskus myös muustakin. Päähenkilönä blogissa toimii Pohjoisruotsinhevonen Birk jonka kanssa me puuhaillaan kaikkea esteiden hyppimisestä irtojuoksutukseen. Blogiteksteihin pyrin aina laittamaan jonkin näköistä kuvamateriaalia, joskus tulee myös videoita! Meille ei tavoitteet ole tärkeitä, kunhan tekeminen on hauskaa! :)

                                 

 

Talk To Animals

Kirjoittaja: Anja Lehikoinen

Kuvaus: Ja sen jälkeen mikään ei ollut niin kuin ennen! Eläinkommunikoijan mietteitä elämästä ja eläimistä.

 

Karvapuusti

Kirjoittaja: Marika Tehikoski

Kuvaus: Karvapuustissa eletään karvoja voileipien päältä noukkien ja höyheniä hiuspehkosta hulmutellen. Kaikenkarvaisen arjen tähtinä viipottaa jengi koiria, kanoja, kaneja ja kissoja - ja tämän karvakomppanian kirjurina toimii päälle kolmekymppinen himpun verran eläinhöperö naisihminen.