Jyväskylä, Keljo

 

 

Faunatar Keljo on saanut Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin
 

Yhteystiedot:                    
Faunatar Keljo
Keljon kauppakeskus,
Kylmälahdentie 6, 40500 Jyväskylä

Puh. 040-635 8112

E-mail: keljo(at)faunatar.fi

Palvelemme:
Arkisin klo 10-20
Lauantaisin klo 10-18

 

 

Valikoimiimme kuuluvat: 
- Jyrsijät
- Kanit
- Linnut
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille

 

 

Keljossa teitä palvelevat:

Kauppias Maiju
Lapsuuden kodissamme oli jo akvaario, kissa ja koiria, mutta ensimmäisen oman lemmikkini sain kun olin yhdeksäntoista ja opiskelijaboksiini muutti maatiaiskissa Milli.
   Vuosien varrella on ollut lemmikkeinä perinteiset kissat ja koirat sekä akvaarioita, kääpiöhamstereita, gerbiileitä, kani, akaattikotiloita, sauvasirkkoja, kuoriaisia ja hämähäkkejä.
   Syksyllä 2015 innostuin tokoilemaan nuorimman koiramme Seitan kanssa. Kaikki koiramme ovat metsästyskoiria, vanhimmainen on jo tosin eläkkeellä vaikka pirteä pappa onkin. Näyttelyissä käydään kun siltä tuntuu ja Welho onkin kansainvälinen, pohjoismaiden, Ruotsin, Norjan ja Suomen muotovalio. Koiramme käyvät myös ajokokeissa ja Welho on myös käyttövalio.
     Tällä hetkellä taloudesta löytyy neljä suomenajokoiraa: Raiku, Welho, Ansku ja Seita. Uusin tulokas Seita on Welho-uroksemme pentu. Kissoja löytyy kaksi kappaletta, uros Pörri ja naaras Viiru. Lisäksi kaksi venäjänkääpiöhamsteri talvikkoa, Lumipörrö ja Elisa. Akaattikotilo white jadea on pari kappaletta ja pari akvaariota, joista toinen nano-kokoa. Uusimpana kiinnostuksen kohteena on kahdeksanjalkaiset ja kotoa löytyykin nyt Brachypelma kahlenbergi ja Cyriocosmus leetzi.

 

Kauppias Marja

Ensimmäinen ihan ikioma lemmikkini on maatiaskissa, hankin sen kun muutin kotoa pois 16vuotiaana. Bisse kissa on edelleen rakkain silmäteräni.

Lapsuudessa kotona oli akvaario, kissa ja koiria, Jack Russelin terriereitä.

   Bisse kissan lisäksi kotona minua ilostuttamassa löytyy myös löytökisu Vinski (muuramessa usein nähty apulainen), chihuahua Rotta, joka on aina matkassa mukana, risteytyskani Jokke, parta-agama Homer, kääpiöparta-agamat: Tynkä, Kiukku ja Auervaara, viljakäärme Majuri H, aksolotli Meevi, sekä kymmeniä tarantulia, mm. Aphonopelma, Brachypelma, Cyriocosmus, Grammostola, Lasiodora, Heteroscorda, Pelinobius, Poecilotheria, Pterinochilus suvun edustajia.

   Vuosien varrella lemmikkeinä on ollut myös: talvikoita, roborovskeja, kultahamstereita, gerbiilejä, okahiiriä, kääpiöluppa, kiinankellosammakoita, erakkorapuja, kummitussirkkoja, akaattikotiloita, kaloja ja sukarapuja.
 

Milla

    Ensimmäinen lemmikkini on kääpiövillakoira Nella, joka tuli perheeseeni vuonna 2004. Nella kulkee yhä matkassani ja onkin jo monelle tuttu "kauppa-apulainen".
    Olen omistanut myös talvikoita, kiinankääpiöhamsteri, okahiiriä, kääpiökaneja, sauvasirkkoja, rukoilijasirkkoja ja akvaarioita.
    Tällä hetkellä kotonani majailee luppakorvainen risteytyskani Kyösti, Brasilian sateenkaariboa Mauno ja tietysti Nella-koira. 
   Olen pikkutytöstä asti ollut heppatyttö ja ratsastanut paljon sekä lomittanut talleilla satunnaisesti. Nykyisinkin hevosharrastus on lähellä sydäntä mutta ratsastus on harmillisesti jäänyt vähemmälle.
 

 

 

Tiina

Maalla kasvaneena olen ollut eläinten kanssa tekemisissä koko ikäni enkä osaa kuvitella elämääni ilman niitä. Tällä hetkellä kotoani löytyy 2 koiraa, 2 kissaa, kesyrotta ja venäjän kääpiöhamsteri talvikko. Haaveilen joku päivä omistavani ainakin fretin, kääpiösiilin ja viljakäärmeen.
     Opiskelin aikuisena monipuolisen projektikoirapainotteisen eläintenhoitaja tutkinnon, jonka aikana mm. opin kouluttamaan virkakoiria yhteistyössä poliisin, puolustusvoimien ja opaskoirakoulun kanssa. Koirien lisäksi koulutukseen sisältyi eri tuotantoeläinten, pienlemmikkien, lintujen sekä eksoottisten eläinten hoitoa.
     Eräitä mieleenpainuvimpia hoidettavia ovat olleet strutsi, vihervesiagama, metsäkauriit, villisiat ja orpo ketun poikanen.
     Monenlaisista kokemuksista huolimatta sydäntä lähinnä on aina olleet koirat ja opintojen aikana syttyi uusi kipinä nimenomaan koirien kouluttamiseen ja niiden kanssa työskentelyyn. Eläintenhoitajan tutkinnon jälkeen opiskelin myös koirahierojaksi jonka myötä alkoi kiinnostaa erityisesti työ- ja urheilukoirien ravitsemus. Tällä hetkellä opiskelen työni ohessa homekoiraohjaajaksi.
     Harrastelen koirieni kanssa monipuolisesti mm. jäljestystä, henkilöhakua, canicrossia, vesipelastusta, agilitya,taakan vetoa, nose workia ja suojelua. Jopa näyttelyissäkin on muutamaan otteeseen käyty.      Koiraharrastuksissani tärkeintä on kiva yhteinen tekeminen ei niinkään kisaaminen, mutta ehkä sitäkin joku päivä kokeillaan.