VANTAA, Koivukylä

Yhteystiedot:
Faunatar Koivukylä
K-Citymarket Koivukylä
Ojalehdonkuja 1, 01400 Vantaa

Vinkki: jotkin navigaattorit eivät löydä Ojalehdonkujaa. Laita tällöin osoitteeksi lähes meitä vastapäätä sijaitsevan postin osoite: Asolanväylä 50.

Puh. 045-313 1177
E-mail: koivukyla(at)faunatar.fi

Palvelemme:
Ark. 10-21, la 10-18, su 12-18

Valikoimiimme kuuluvat: Palveluitamme:
 

- Jyrsijät ja kanit
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille

- Lomahoito kaneille, jyrsijöille, matelijoille ja linnuille
- Kynsienleikkaus koirille, kissoille, kaneille ja marsuille
- Kotiinkuljetus
- Akvaarioiden vesiarvojen mittaus
- Eläimiä & eläinten ohjausta kuvauksiin, kysy tarkemmin myymälästämme!
- Ultraäänihammashoito koirille, kysy tarkemmin myymälästämme!

   
Koivukylässä teitä palvelevat:

Faunatar Koivukylän kauppiaspariskunta, Otto ja Minna:
Molemmat olemme eläneet koko elämämme erilaisten eläinten keskellä. Omat ensimmäiset lemmikit Minna sai piiiitkän kinuamisen jälkeen undulaattipariskunnan ollessaan n 8-vuotias. Pian sen jälkeen kotiin muutti myös musta persoonallinen kissa. Vuosien varrella on ollut lemmikkeinä undulaatteja, kissoja, koiria, hevosia ja akvaario. Myös omaa hevostallia on tullut työkseen pidettyä.
    Oton lapsuudenkodissa oli aina paljon eläimiä mm koiria, kissoja ja akvaarioita mutta ensimmäinen itse hankittu lemmikki oli Iguaani noin parikymppisenä. Tätä ennen saman katon alle oli jo muuttanut papukaijoja sekä maakonnia. Samoihin aikoihin mukaan tuli myös ensimmäinen oma koira jonka kanssa harrastettiin ja kisattiinkin palveluskoira- ja pelastuskoirapuolella.
    Matkan varrella laumaan on kuulunut koiria, kissoja, lukuisia akvaarioita, matelijoita, papukaijoja sekä tilapäisesti erilaisia rescue-eläimiä. Myös kaloja on tullut pienimuotoisesti kasvatettua aikoinaan.
Kotona meillä on tällä hetkellä kaksi rhodesiankoiraa, 4-v Shasha (Okawe Com Moore) sekä 2 –vuotias Diego (Okawe Eebentue Hot Hunter), kaksi ragdoll- kissaa ja kolme makeanveden seura-akvaariota. Lisäksi nelijalkaiseen perheeseemme kuuluu 7-v fwb ruuna Elmo.
    Tällä hetkellä vaihdamme päivittäin mielipidettä siitä, kasvaako laumamme ehkä jollakin matelijalla, kesyhiirillä vai ei todellakaan yhdelläkään eläimellä enää…. pahoin pelkään että olemme mittailemassa terran paikkaa yläkerran aulaan ennen kuin huomaammekaan…..
    Minna harrastaa aktiivisesti kouluratsastusta ja myös esteratsastuksessa on joskus nuorempana tullut kilpailtua. Koirien kanssa tällä hetkellä harrastetaan omaksi iloksi joskus verijälkeä, perustokoilua ja vähän agiakin on tullut kokeiltua. Aika ei vain valitettavasti riitä kaikkeen, niin lähinnä metsäilemme ja lenkkeilemme koiralauman kanssa. On tosin vakavasti harkittu opettaa nuorin koiramme etsimään laitumelle pudonneita hevosenkenkiä.

Jonna
Olen ollut kiinnostunut eläimistä siitä saakka kun olen osannut kohdistaa katseeni. Saman tien kävelemään opittuani olen kuulemma teputtanut käsi ojossa jokaista näkemääni koiraa kohti, koirakammoisen äitini suureksi riemuksi. Ensimmäiset ihkaomat lemmikkini ala-asteella olivat kolme karolinan anolisliskoa, ja sieltä sai alkunsa rakkaus matelijoihin. Seuraavaksi kannoin kotiin salaa kesyrottapojat, jotka ostin omatoimisesti eläinkaupasta ilman vanhempieni suostumusta. Onneksi nykyään hoidamme asiat hieman toisin. :) Hevoshulluus alkoi riivata myös jo pikkutyttönä, ja vaikka se harrastus onkin viime vuosina olosuhteiden pakosta jäänyt, haaveilen edelleen että vielä jonakin päivänä omistaisin oman työhevosrotuisen jumpulan.

Minulla on ollut melkoinen liuta erilaisia lemmikkejä elämäni aikana, muun muassa neljä molossirotuista koiraa, kissoja, ja pienirex-kani. Tällä hetkellä perheeseeni kuuluu minun, mieheni, ja esiteini-ikäisen poikani lisäksi kaksi rakastettavaa riiviöfrettiä, käärmeitä, pikkurillin kokoinen kääpiöpäivägekko, persoonallinen parta-agamaneiti, nakuja kesyhiiriä sekä natalhiiriä, joita molempia myös kasvatan, kolme hämähäkkiä, kovakuoriaisia ja niiden toukkia, sekä kolmea eri lajia torakoita. Eläinlauma on tasaisen varmasti kasvamaan päin, koska ihmisellä ei koskaan voi olla liikaa käärmeitä, ja jotenkin minusta tuntuu ettei perheen frettilukukaan ole vielä aivan tapissaan... Tähän ikään mennessä olen oppinut, ettei muidenkaan eläinlajien suhteen parane ryhtyä vannomaan.

Eläimet ovat aina olleet minulle elämäntapa, enkä osaa kuvitella miten voisin tulla toimeen ilman niitä. Työ erilaisten eläinten ja eläinharrastajien kanssa on todella antoisaa, ja parasta on ettei koskaan ole valmis, vaan joka päivä saa oppia jotakin uutta.