Juovaskinkki

Tieteellinen nimi: Mabuya vittata
Nimi englanniksi: Mabuya, banded skink

Levinneisyys luonnossa: Koillis-Afrikasta Vähä-Aasiaan.

Habitaatti ja käyttäytyminen: Pelloilla, nurmikentillä ja pensaikoissa tavattu laji.
Päiväaktiivinen laji, mutta hieman arka. Urokset saattavat tapella keskenään.

Ravinto: Pääasiassa hyönteiset, mutta myös kukkia, hedelmiä ja muita kasviksia kannattaa tarjota.
Vitamiinien ja kalsiumin lisäys ruokaan.

Koko aikuisena: Keskimäärin 20 cm.

Terraario: Vähintään esim. 100 x 40 x 50 cm.
Lämmittelyalue, jossa lämpö n. 35 `c, peruslämpönä 25-30 `c.
UVB-valaistus.
Pohjamateriaaliksi esim. hiekka, mutta osaa pohjasta tulee pitää kosteana,
joten osaan pohjasta voidaan laittaa esim. turvetta.
Piilottelumahdollisuuksia.