Pantterikonna


Tieteellinen nimi: Bufo regularis
Nimi englanniksi: Panther toad

Levinneisyys luonnossa: Etelä-Sahara.

Habitaatti ja käyttäytyminen: Yöaktiivinen, piiloutuu päivällä kivien, kantojen ym. alle. Viihtyy vedessä lisääntymisaikaan, mutta muulloin ei juurikaan ui.

Ravinto: Hyönteiset kuten toukat, madot, perhoset, hämähäkit, sirkat ym.
Kookkaille yksilöille voidaan tarjota myös hiiren "pinkkejä".

Koko aikuisena: Keskimäärin 10 cm.

Terraario: Terraarion koko määräytyy suhteessa konnien lukumäärään, mutta
vähintään esim. 60 x 40 x 40 kahdelle konnalle. Peruslämpönä huoneenlämpö.
Kaipaavat piilopaikkoja sekä vasiastian, johon eläimet mahtuvat halutessaan uimaan.
Pientä osaa terraarion pohjasta voidaan pitää kosteana.