Bloggauksen ja vloggauksen pelisäännöt

Blogikirjoittelu sekä vloggaaminen -tai ns. tubettaminen- on hauskaa ja hyvien julkaisujen seuraaminen mielenkiintoista, opettavaistakin. Jotta yhteistyömme sujuisi mutkattomasti, olemme koonneet tähän yhteiset pelisääntömme.

PERUSASIOITA

 1. Faunatar-bloggaaja / -vloggaaja on suomenkielinen, aktiivinen, omaa julkaisukanavaansa jo liittymisvaihessa ylläpitävä henkilö.
 2. Hän kirjoittaa / julkaiseen videoita omalla nimellään ja on näin vastuussa omista julkaisuistaan.
 3. Julkaisuissa käytetään hyvää suomenkieltä, ilman voimasanoja, politiikkaa, rasismia tai muulla tavoin loukkaavaa tekstiä.
 4. Bloggaaja / vloggaaja noudattaa Suomen eläinsuojelulakia ja kunnioittaa eläimiä.
 5. Julkaisujen tulee olla totuudenmukaisia, aiheista annetaan kokonaisvaltainen kuva irroittamatta tietoa asiayhteydestään.
 6. Bloggaaja / vloggaaja kunnioittaa tekijänoikeuslakia. Kuvien ja muun materiaalin luvatonta käyttöä tai muiden plagiointia ei tapahdu.
 7. Mikäli julkaisuihin on (luvan kanssa) lainattu materiaalia muualta, lähdetieto ilmoitetaan selkeästi, linkin kera.
 8. Virheellisten tietojen korjaus tehdään heti kun virhe on havaittu ja virheiden korjaamisesta tiedotetaan.
 9. Bloggaaja / vloggaaja toimii kanavansa kommenttikenttien suhteen bloggaaja "sheriffinä" ja poistaa asiattomat kommentit aina tarvittaessa.

 

KÄYTÄNTÖ

 1. Blogit / vlogit julkaistaan bloggaajan / vloggaajan omalla, olemassa olevalla sivulla / kanavassa.
 2. Yhteistyöhön lähtevien bloggaajien ja vloggaajien sivut esitellään Faunatar-ketjun "Blogit"-sivulla, jossa kustakin on lyhyt esittely sekä suora linkki sivulle.
 3. Faunatar-ketju voi halutessaan "nostaa" kirjoituksia / videoita Faunattaren etusivulla, Facebookissa, sähköpostisuorissa tai muissa kanavissa, mainiten selvästi kenen blogista / videosta on kyse ja laittamalla noston yhteyteen linkin kyseiselle sivulle.

 

MAINONTA

 1. Faunatar-ketju tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa hurjan määrän uusia seuraajia, sillä Faunattaren kautta tavoittaa runsaasti eläimistä kiinnostuneita ihmisiä.
 2. Bloggaajillemme ja vloggaajillemme saatetaan sponsoroida Faunatar-ketjussa myytäviä tuotteita testattavaksi ja esiteltäviksi. Näiden julkaisujen sisältö voidaan Suomen lain mukaan lukea mainokseksi, jolloin ne lain mukaan tuleekin vaivattomasti tunnistaa mainokseksi. Autamme tässä tarvittaessa, esim. lähettämällä valmiin bannerin, tai muuta materiaalia tuotteista/tuotteesta kertovan julkaisun yhteyteen.

 

FAUNATAR-KETJU

 1. Faunatar-ketju ei rajoita bloggaajien ja vloggaajien tuottamaa sisältöä, vaan toivoo mahdollisimman monipuolista ryhmää, jonka kirjoituksista on iloa mahdollisimman laajalle harrastajakunnalle.
 2. Faunatar-ketjulla on kuitenkin oikeus puuttua julkaisujen materiaaleihin, mikäli osoittautuu, että materiaali on hyvän tavan vastaista tai vastoin näitä yhteisiä pelisääntöjämme.
 3. Faunatar-ketjulla on oikeus purkaa yhteistyö, mikäli osoittautuu, että tuotettu materiaali rikkoo näitä pelisääntöjä tai on muulla tapaa vastoin Faunatar-ketjun etiikkaa.
 4. Faunatar-ketju saattaa tarjota bloggaajille ja vloggaajille mahdollisuuden osallistua kilpailuihin, haasteisiin, tuotetestauksiin tai muihin kampanjamuotoisesti toteutettuihin tempauksiin. Näihin osallistuminen on aina bloggaajalle täysin vapaaehtoista ja maksutonta.