Blogit

Täältä löydät erilaisia eläinaiheisia blogeja, suomalaisten eläinharrastajien kirjoittamana.

Blogit on jaettu omiin kategorioihinsa eläinlajien mukaan, vaikka monissa blogeissa eläimiä vilistää muitakin kuin kategoriassa lukee. Bloggaajamme ovat eläinrakasta porukkaa, joten aika monen kodista löytyy hyvinkin kirjava katras lemmikeitä.

Bloggaajat kirjoittavat blogeja hyvässä yhteistyössä Faunatar-ketjun kanssa, mutta silti itsenäisesti, vastaten itse oman bloginsa sisällöstä ja blogeissa esitetyistä ohjeista ja mielipiteistä.

Bloggaajiemme joukko on ihastuttavan monipuolinen: mukana on kaiken ikäistä, aktiivista lajiharrastajaa, kokenutta kasvattajaa ja hieman löysemmin rantein elämän menoon suhtautuvaa kirjoittajaa. Näin jokaiselle lukijalle pitäisi löytyä mieluisa blogi, oikein mukavia lukuhetkiä!

Bloggaajien yhteyshenkilö: Eeva Ahervuo, markkinointivastaava, markkinointi(at)faunatar.fi
 

Siis mikä - pyreneittenpaimenkoira

Kirjoittaja: Claudia Ottka

"Pieneen kokoon ja painoonsa nähden tavattoman tarmokas. Aina valpas olemus sekä ovela ja epäluuloinen ilme yhdessä erittäin eloisan liikehdinnän kanssa antavat tälle koiralle persoonallisen leiman, jota ei voi verrata mihinkään muuhun". Ihastuminen näihin on taattu!

Jäkäläkummun Riimi ja Hilima

Kirjoittaja: Milla Mäkinen

Suomenlapinkoirien elämää ja koiraharrastuksia. Kahden pörröisen tytön ja heidän omistajansa arkipäivää ja erilaisia harrastuksia. Maailma on kovin erilainen lappalaisten kanssa ja siihen totuttelu on joskus vähintäänkin haastavaa!

 

 

 

Hurjapäät

Kirjoittaja: Sara Ehari

Kuvaus: Tervut vei sydämen, koiraharrastus järjen.
Hurjapäät-blogi kertoo kolmen belgianpaimenkoiran elämästä, aina kotisohvalta treeneihin ja kisakentille asti. Mukaan mahtuu niin onnistumisia, kuin epäonnistumisia, iloja ja suruja. Toivottavasti saadaan mahdollisimman moni viihtymään ja pysymään meidän matkassa mukana!

 

Danskun päiväkirjat

Kirjoittaja: Nora Ikonen

Kuvaus: Blogin päätähtenä on 4-vuotias saksanpaimenkoira Dansku, jolla on kavereinaan länsigöötanmaanpystykorvat Tiiti ja Toivo. Blogin kautta pääsee seuraamaan arkielämän juttujen lisäksi myös harrastuskuvioita näiden kaverusten kesken.

 

Mitteli Riia

Kirjoittaja: Erika Mäkelä

Kuvaus: Treeniä, kisailua ja tavallista elämää nuoren mittelspitzin kanssa. Lajeina toko, rally-toko ja näyttelyt, joskus eksytään myös aksakentälle tai frisbeetreeneihin. Tavoitteet ja toiveet ovat korkealla - katsotaan, minne saakka kantti kestää!
 

 

Kun koira tuli kotiin

Kirjoittaja: Saimi Muhonen

Kuvaus: Blogin pääosissa ovat shetlanninlammaskoirat Noppa (2/2013) ja Nuttu (4/2017). Koiramaiseen arkeen mahtuu erilaisia koiraharrastuslajeja, pikkukoiran kasvattamista koirakansalaiseksi ja tavallista arkea ruusuineen ja risuineen.

 

Jenni ja Pate

Kirjoittaja: Jenni Luomanperä

Kuvaus: Jenni ja Pate blogissa seurataan 19-vuotiaan koiriin hurahtaneen nuoren sekä x-rotuisen koiran elämää ja treenejä. Päälaji on agility jossa haaveena kisakentät. Blogista löytyy kaikkea treenaamisesta peltorallitteluun kuvien ja videoiden muodossa.
 

                             

 

Kilpikonnakuvioita

Kilpikonnakuvioita on kissamaailmaan painottuva blogi, jossa päätähtenä pyörii omalaatuinen kilpikonnakuvioinen maatiaiskissa Nala. Blogissa käydään läpi kissa- arjen iloja kuin suruja ja käsitellään tasaisin väliajoin myös muita eläinmaailmaan liittyviä asioita. Tervetuloa mukaan!

Manu, Messi, Mario ja Maradona

Kuvaus: Manu, Messi, Mario ja Maradona ovat Itämaisia kissaveljeksiä, joiden elämä kääntyy joskus päälaelleen. Kaikesta huolimatta he löytävät aina jotakin hyvää elämästä.
 

 

 

Tom, Jerry ja Caleana

Kirjoittaja: Irina Rantanen

Kuvaus: Blogissa tutustutaan maatiaiskissa Jerryn, rescuekissa Tomin sekä ocicat- neiti Caleanan elämään, päivän askareisiin ja piipahdetaan rotukissanäyttelyihin.

Nämä kisut löytyvät myös Facebookista!

 

Nethel-Estel

Kirjoittaja: Linnea Keltanen

Kuvaus: Nethel-estel on kissablogi, jonka keskiössä pyörivät kuvankauniit venäjänsinistytöt Ella ja Ruska sekä kotikissaherra Onni. Blogi keskittyy kissojen kuulumisien, kissavalokuvien, kissojen aktivoinnin ja kissanäyttelyharrastuksen ympärille.

   

 

Pupunpaja

Kirjoittaja: Saara Rikalainen

Kuvaus: Pupunpaja on jänismäisiä oivalluksia, kanimaisia käsitöitä ja ripaus arkista puputustakin. Risteytyskanit Muumi ja Pinja harrastavat naksutinkoulutusta, kanihyppyä ja välillä lemmikkinäyttelyitäkin. Blogissa on myös artikkeleita kaninhoidosta ja tee-se-itse -vinkkejä.

 

Kanin kokoisia unelmia

Kirjoittaja: Neea Puska

Kuvaus:
Päätähtinä blogissa puputtavat risteytyskani Vili, kääpiöluppa Ursula ja kääpiöluppa Cinderella.
Kanien arkielämä on täynnä iloisia hetkiä, silityksiä ja rapsutuksia ja näyttelyissä käyntiä. Blogissa pääset seuraamaan kanien tavallista arkielämää, haasteita, opettavia asioita, videoita ja paljon muuta mukavaa. Klikkaa ja astu lukemaan kanientäyteistä elämäämme!
 

 

 

 

Wonderland´s Hamstery

Kirjoittaja: Eve Immonen

Kuvaus:  Blogissa pääset tutustumaan hamsterikasvattajan arkeen, niin iloon kuin suruun. Sekä tietenkin itse hamstereihin. Blogiin päivittyy myös esimerkiksi tietopostauksia kaikille hamsterin hyvinvoinnista kiinnostuneille.
 

 

Näätäklaani

Kirjoittaja: Henna Kiviniemi

Kuvaus:

Vuonna 2008 nuori tytön tyllerö sai ensi kosketuksensa fretteihin. Valitettavasti onni ei pitkään kestänyt, kun perheenjäsen allergisoitui pahoin fretille.
Haave omasta karvanakista ei kuitenkaan kaatunut, vaan vahvistui päivä päivältä ja vuosi vuodelta.

2011 perustettiin Näätäklaani blogi, jonka tarkoituksena on kertoa mitään kaunistelematta fretti lauman arjesta, iloista ja hankaluuksista. Mukaan mahtuu myös mielipiteitä, kuvia, sekä näyttely-toimintaa.

Tällä hetkellä seitsämän fretin laumaa leikittää parikymppinen Henna, jonka sydämmen fretit ovat vienneet täysin. Hyppää mukaan ja katso pysytkö kyydissä vauhdikkaalla matkallamme.
 

 

 

Päärynäeläin

Kirjoittaja: Susanna Hoffren

Kuvaus:

Blogi kertoo elämästä ahneen haisunäätäherra Mihailin ja viipottavan frettilauman kanssa. Muutamassa vuodessa pieni näätäkatraamme on kasvanut suurperheeksi, johon mahtuu monenlaista menijää. Kotinäätäilyn lisäksi harrastamme näätäesittelyjä ja frettinäyttelyitä. Blogissa pyrin valottomaan näätäeloa ylä- ja alamäkineen. Näätäarkea ja asuntoa kanssani jakaa avopuoliso Jussi herppeineen, eli elämä on meillä kaikin puolin eläimellistä.