Faunatar Kouvola

 

   

Yhteystiedot:

Prismakeskus Kouvola,
Tommolankatu 9,
45130 KOUVOLA

Puh. 050-5915047

E-mail kouvola(at)faunatar.fi

Palvelemme:
Ark. 10-19, la 10-16, su 12-16
 

   
Kouvolassa teitä palvelevat:

Myymälänhoitaja Tea
Olen Tea Tähtinen, Kouvolan Faunattaren myymälänhoitaja.
Ensimmäinen lemmikkini oli akvaario. n. 100 litrainen allas hankittiin meille kotiin kun olin 9-vuotias. Kalastona oli ainakin neontetroja, kääpiörihmakaloja sekä partamonneja. Altaan puhdistustoimenpiteet lappouksineen tulivat hyvinkin tutuiksi.
Minulla on sen jälkeen ollut kaksi Skotlanninterrieriä, tuliliskoja, akvaario, Irlanninsetteri sekä Gordoninsetteri ja kummitussirkkoja.
Olen harrastanut koirien kanssa näyttelyitä, agilityä sekä Tokoa.
Tällä hetkellä kotoa löytyy miljoonakala-akvaario, Dobermannineiti Nenne, sekä Leopardigekko H-H alias Hertta-Hermanni.
Haaveissa on isompi akvaario sekä Bengalinkissa ja papukaija.

Riikka
Perheessämme on aina ollut ainakin yksi koira ja ensimmäisen oman koiran sain 12 vuotiaana. Äitini harrasti tuolloin meidän Cairn Terrierin kanssa Agilityä ja pääsin harrastukseen mukaan treenaamalla hänen tuttavansa koiran kanssa. Talvella sain sitten yllätyksenä Schipperken ja tänä päivänä hän on kansainvälinen muotovalio ja Agilityssäkin hän on pärjännyt hienosti. Kaveriksi koirani Jana sai vähän aikaan sitten maatiaiskissan nimeltään Charlie Adolf Houdini. Nimet kertovat tässä vaiheessa varmaan kaiken.
Näiden pienempien eläinten lisäksi ovat myös hevoset tulleet tutuksi ratsastuksen myötä.

 

Ronja
Olen aina ollut eläinrakas ja pitkän mankumisen jälkeen meille saapuikin perheeseen 12 vuotta sitten maatiaiskissa Milli, joka vielä tänäkin päivänä on tuhoamassa ponnareitani sekä piilottelemassa kyniä. Olin myös aktiivinen hevostallilla kävijä ylä-asteen loppuun asti, mutta aika ei enää riittänyt kaikkeen. Ohessa minulla on vaihtelevalla kokoonpanolla ollut monia erilaisia jyrsijöitä kotonani enemmän tai vähemmän (marsu, kesyhiiriä, hamstereita, jne.). Kohokohtana kuitenkin pidän ensimmäisen koirani hankintaa vuonna 2012, ja tuo lyhytkarvainen collie narttu sai nimekseen Renttu. Tämä vei minut kokonaan mukanaan ja jo paria vuotta myöhemmin tämä unelmien täyttymys saikin saman rotuisen uroksen kaverikseen nimeltään Romeo. Näiden kanssa harrastan aktiivisesti vähän kaikenlaista,  pääpainoisesti keskittyen pelastushakuun ja sen lisäksi vapaahetket täyttyvät koiranäyttelyiden sekä erilaisten liikuntamuotojen parissa. Lisäksi kotootani löytyy tällä hetkellä leopardigekkoja.
Olen työskennellyt Kotkan sekä Kouvolan Faunattarissa nyt suunnilleen kolmisen vuotta ja tulin tänne töihin melkein heti valmistuttuani eläintenhoitajaksi. Viime vuonna opiskelin itseni töiden ohella klinikkaeläinhoitajaksi, ja tänä vuonna onkin lisää syventäviä opintoja tulossa koirahierojakoulutuksen parissa. Taidan ollakin ikuinen opiskelija jatkuvan tiedonnälän takia, mutta minusta on tärkeää päivittää omaa osaamistaan koko ajan ja on mahtavaa oppia koko ajan uutta, jotta pystyn auttamaan muita mahdollisten kysymysten kanssa tai ainakin tiedän mistä alan selvittämään vastausta.

Henkilökunnan omia eläinystäviä
Tean koira Nenne
Riikan koira
Riikan kissa