Jyväskylä, Keljo

YHTEYSTIEDOT:

Faunatar Keljo
Keljon kauppakeskus,
Kylmälahdentie 6, 40500 Jyväskylä

Puh. 040-635 8112

E-mail: keljo(at)faunatar.fi

Palvelemme:
Ark. 10-20, la 10-18

JOULUKUUSSA:
Joulukuun sunnuntait 12-16
Itsenäisyyspäivä 6.12. KIINNI
Jouluaatto 24.12. 9-12
Joulupäivä 25.12. KIINNI
Tapaninpäivä 26.12. 12-16
Uudenvuodenaatto 31.12. 10-18
Uudenvuodenpäivä 1.1. KIINNI
Loppiainen 6.1 12-16

 

 

Valikoimiimme kuuluvat: 
- Jyrsijät
- Kanit
- Linnut
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille

 

 

Me huolehdimme lemmikistäsi:

Kauppias Maiju
Lapsuuden kodissamme oli jo akvaario, kissa ja koiria, mutta ensimmäisen oman lemmikkini sain kun olin yhdeksäntoista ja opiskelijaboksiini muutti maatiaiskissa Milli.
   Vuosien varrella on ollut lemmikkeinä perinteiset kissat ja koirat sekä akvaarioita, kääpiöhamstereita, gerbiileitä, kani, akaattikotiloita, sauvasirkkoja, kuoriaisia ja hämähäkkejä.
   Syksyllä 2015 innostuin tokoilemaan nuorimman koiramme Seitan kanssa. Kaikki koiramme ovat metsästyskoiria, vanhimmainen on jo tosin eläkkeellä vaikka pirteä pappa onkin. Näyttelyissä käydään kun siltä tuntuu ja Welho onkin kansainvälinen, pohjoismaiden, Ruotsin, Norjan ja Suomen muotovalio. Koiramme käyvät myös ajokokeissa ja Welho on myös käyttövalio.
     Tällä hetkellä taloudesta löytyy neljä suomenajokoiraa: Raiku, Welho, Ansku ja Seita. Uusin tulokas Seita on Welho-uroksemme pentu. Kissoja löytyy kaksi kappaletta, uros Pörri ja naaras Viiru. Lisäksi kaksi venäjänkääpiöhamsteri talvikkoa, Lumipörrö ja Elisa. Akaattikotilo white jadea on pari kappaletta ja pari akvaariota, joista toinen nano-kokoa. Uusimpana kiinnostuksen kohteena on kahdeksanjalkaiset ja kotoa löytyykin nyt Brachypelma kahlenbergi ja Cyriocosmus leetzi.

 

Kauppias Marja

Ensimmäinen ihan ikioma lemmikkini on maatiaskissa, hankin sen kun muutin kotoa pois 16vuotiaana. Bisse kissa on edelleen rakkain silmäteräni.

Lapsuudessa kotona oli akvaario, kissa ja koiria, Jack Russelin terriereitä.

   Bisse kissan lisäksi kotona minua ilostuttamassa löytyy myös löytökisu Vinski (muuramessa usein nähty apulainen), chihuahua Rotta, joka on aina matkassa mukana, risteytyskani Jokke, parta-agama Homer, kääpiöparta-agamat: Tynkä, Kiukku ja Auervaara, viljakäärme Majuri H, aksolotli Meevi, sekä kymmeniä tarantulia, mm. Aphonopelma, Brachypelma, Cyriocosmus, Grammostola, Lasiodora, Heteroscorda, Pelinobius, Poecilotheria, Pterinochilus suvun edustajia.

   Vuosien varrella lemmikkeinä on ollut myös: talvikoita, roborovskeja, kultahamstereita, gerbiilejä, okahiiriä, kääpiöluppa, kiinankellosammakoita, erakkorapuja, kummitussirkkoja, akaattikotiloita, kaloja ja sukarapuja.
 

Milla

    Ensimmäinen lemmikkini on kääpiövillakoira Nella, joka tuli perheeseeni vuonna 2004. Nella kulkee yhä matkassani ja onkin jo monelle tuttu "kauppa-apulainen".
    Olen omistanut myös talvikoita, kiinankääpiöhamsteri, okahiiriä, kääpiökaneja, sauvasirkkoja, rukoilijasirkkoja ja akvaarioita.
    Tällä hetkellä kotonani majailee luppakorvainen risteytyskani Kyösti, Brasilian sateenkaariboa Mauno ja tietysti Nella-koira. 
   Olen pikkutytöstä asti ollut heppatyttö ja ratsastanut paljon sekä lomittanut talleilla satunnaisesti. Nykyisinkin hevosharrastus on lähellä sydäntä mutta ratsastus on harmillisesti jäänyt vähemmälle.
 

Faunatar Keljo on saanut Eettisen Eläinkaupan Sertifikaatin