KOTKA

 

Yhteystiedot:

Kauppakeskus Pasaati
(pohjakerros)
Keskuskatu 10
48100 Kotka

Puh. 044-0506191
Email: kotka(at)faunatar.fi

Palvelemme:
Arkisin klo 10-19
Lauantaisin klo 10-16
Sunnuntaisin klo 12-16

Valikoimiimme kuuluvat:
- Jyrsijät
- Kanit
- Linnut
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille
 

Kotkassa teitä palvelevat:

Myymälänhoitaja Suski
Olen Suski Turkkila, Faunatar Kotkan myymälänhoitaja. Olen syntyjäni Savon sydämestä, mutta nykyään asustelen Kotkan kupeessa pienellä maatilalla keskellä metsää ja peltoja.
Perheessämme on aina ollut eläimiä: lintuja, jyrsijöitä, matelijoita, akvaarioita, kissoja, hevosia ja tietysti koiria. Ihan ensimmäinen oma lemmikkini oli kultahamsteri ”mestarikarkaaja”  jonka sain ollessani ehken 4 vuotias. Tämän jälkeen meille muutti kääpiöluppa ”Rumpali” , - ja rumpalin jälkeen sain marsun, jonka nimesin Elsaksi.
Koko lapsuuteni vietin erilaisten eläinten parissa. Olen aina ollut eläinrakas, ja eläinten hyvinvointi ja suojelu on minulle erityisen tärkeää. Tällä hetkellä eläinlaumaamme kuuluu koirien lisäksi matelijoita ja chinchilloja. Eläinten kanssa vietänkin edelleen kaiken aikani töissä ja vapaalla. Työelämäni aloitin tietysti eläinkaupassa, ja ”Eläinkaupan tätinä” olen ollut toistakymmentä vuotta. Ensimmäinen ihan ikioma koirani oli Shetlanninlammaskoira (s. 1979) Tämän jälkeen saapui Saksanpaimenkoira, jonka hankimme mieheni kanssa yhteen muutettuamme 90-luvun alussa. Koiranäyttelyitä kiersin tätini kanssa jo 80-luvulla ahkerasti. Suomen Kennelliiton yhtäjaksoisena jäsenenä olen ollut 90-luvun alusta. Saksanpaimenkoirien lisäksi meillä on ollut Spinoneita, ja Irlanninsusikoiria. Chinchilloja kasvatin pienimuotoisesti 90-luvulla.
Vuodesta 1999 meitä on viihdyttäneet Československý vlčiak ja Saarlooswolfhond – rotuiset koirat,  joita kotoisasti ”hukiksi” kutsutaan. ”Roturasisti” en ole ikinä ollut, ja minua kiehtovat monet koirarodut, kotoa meiltä löytyykin hukkien lisäksi myös laumanvartijoita. Koiria kasvattelen pienimuotoisesti, FCI kasvattajanimeni on myönnetty 1996 . “Hukkien” kanssa olemme tehneet muutamia elokuvia, musiikkivideoita ja mainoksia, on ollut upeaa päästä perehtymään elokuvamaailman ihmeellisyyksiin.
Olen monessa mukana, mutta luonnonvaraisista eläimistä lähinnä sydäntäni ovat sudet. Näihin mielestäni maailman kiehtovimpiin eläimiin olen yrittänyt perehtyä jo vuosia, alkuun ihan kirjallisuuden parissa, nykyään myös ”käytännössä” aina, kun se vaan on mahdollista.
Koiruuksien lisäksi harrastan ”hevostelua” ja valokuvailen aina, kun aikaa siihen liikenee. Toimin SEY:n eläinsuojeluneuvojana Kymenlaakson alueella. Vahvin osaamisalueeni on varmasti koirat ja eläinsuojelu, mutta kaikkea eläimiin liittyvää saa kysellä, jos en tiedä, otan selvää - mottoni onkin, että joka päivä oppii jotain uutta.

Janina
Vanhempani ovat erittäin eläinrakkaita ja meillä onkin aina ollut lemmikkejä kotona. Kun olin ihan pieni, meillä oli kotona persialaisia kissoja, sekä pomeranian koiria. Vuosien varrella meillä on ollut myös n.200 l akvaario ja pari hamsteria. Kotona olleesta akvaariosta tutuksi tulivat monet eri kalalajit, niiden käytös ja akvaarion hoitotoimenpiteet.
     Peruskoulun päätyttyä minulle oli aivan selvää että, haluan ”isona” työskennellä eläinten parissa joten lähdin opiskelemaan eläintenhoitajan ammattitutkintoa.
     Olen kiinnostunut lähes kaikista eläimistä, mutta erityisesti koirista, matelijoista, sekä kaloista. Lemmikkien pidossa minua kiinnostaa niiden luonnollinen elinympäristö, käyttäytyminen ja virikkeellistäminen. Yritän aina luoda terraarioihin ja häkkeihin mahdollisimman luonnon mukaiset ympäristöt.
     Tällä hetkellä kotoa löytyy chow chow ”Joonathan”, syyrialainen hamsteri ”Patrick”, sekä harjasgekko ”Pekka”.
Ensimmäinen eläimiin liittyvä harrastukseni oli agility, joka tietysti edellytti sen, että mukana oli koira ja sainkin tuttavaltani aivan ihanan coton de tuléar ja japaninpystykorva risteytys ”Mustiksen” lainaksi. Sen jälkeen olen ratsastanut, ja Joonathanin kanssa olemme kierrelleet hieman näyttelyitä. Olen aivan hurahtanut koiravaljakkoihin ja ehkä jonain päivänä saankin aivan oman valjakon.
    Iso osa vapaa-ajastani on aina mennyt erityisesti koirien parissa, mutta myös muidenkin lemmikkien. Tämä on täydellinen ala juuri minulle, joka pitää eläimien ja ihmisten parissa työskentelystä. Tuntuu, että tälläkin alalla on aina uutta opittavaa ja jos en jotain tiedä niin haluan ottaa siitä selvää!