SEINÄJOKI, Päivölä

Yhteystiedot:
Faunatar Päivölä
K-Citymarket Päivölä
Väinämoinen 2,
60120 Seinäjoki

Vinkki: Navigaattori tunnistaa usein paremmin Päivölänkatu 40

Puh. 040-683 0080
E-mail: paivola(at)faunatar.fi

Palvelemme
Ark. 10-20, la 10-18

https://www.faunatar.fi/sites/default/files/u5/kotiinkuljetuspalvelu.png
Valikoimiimme kuuluvat:
- Jyrsijät ja kanit
- Terraarioeläimet
- Tarvikkeet ja ruoat kaikille lemmikeille

   Palveluitamme:
      - Lemmikeiden kynsienleikkaukset
      - Pikkulemmikeiden lomahoito
      - Ultraäänihammashoidot
      - Trimmaukset, pesut ja korvien putsaukset
      - Koirahieronnan harjoittelutyöt
      - Myymälässämme HoitoTupa monipuolisine palveluineen!
      - Lue l
isää:  www.faunatar.fi/HoitoTupa  

 
Meidän tarinamme

Kaikki alkoi siitä kun vuonna 2004 siskoni Tanjan kanssa päädyimme pitämään kesäksi leirintäaluetta Jalasjärven Koskuelle. Pakkasimme tavaramme ja muutimme Kymenlaaksosta Etelä-Pohjanmaalle. Muutamien erilaisten käänteiden jälkeen eteen tuli mahdollisuus alkaa Faunatar kauppiaaksi edellisen yrittäjän lopettaessa toimintansa Seinäjoen keskustassa Maakunnankadulla. Perustimme vuonna 2005 uuden yrityksen ja ostimme vanhalta kauppiaalta varaston ja kaluston ja jatkoimme toimintaa samassa liiketilassa. Ensimmäisen vuoden ajan Tanja teki vielä töitä kiinteistövälittäjänä ja minä parhaani mukaan yritin opetella uutta alaa ja palvella asiakkaita. Ihanien asiakkaiden ansiosta tietotaito kasvoi nopeasti kuten myös asiakasmäärät ja pian Tanjakin hyppäsi mukaan toimintaan eikä aikaakaan kun tuli mahdollisuus muuttaa liike Joupin Citymarketin yhteyteen. Tämä oli vuonna 2007 kesällä ja silloin mukaan hyppäsi myös ensimmäinen työntekijä. Näin jatkoimmekin muutaman vuoden kunnes 2011 Päivölän Citymarketin valmistuessa perustimme sinne toisen toimipisteen.

Tällä hetkellä meillä on siis kaksi myymälää ja toimimme myös yhtenä verkkokauppamyymälänä. Kaikki me olemme nyt koulutukseltamme eläintenhoitajia, Minna ja Miitta valmistunut Kannuksen kennellinjalta, minä ja Tanja ja olemme käyneet koulun Helsingin Amiedussa. Neljän erilaisen ihmisen voimin yritämme tehdä parhaamme palvellessamme asiakkaitamme ja jokaisella meillä on omat erityiset vahvuutemme, jatkuvasti kuitenkin opimme lisää!

Meille on tärkeää olla osa kokonaan suomalaista ketjua, jossa tunnemme niin henkilökohtaisesti ketjun omistajan, joka on suomalainen yrittäjä kuten mekin, sekä jokaisen siellä työskentelevän ihmisen.  Itse olenkin mukana ketjumme markkinointi- sekä kehitystiimissä ja sitä kautta on ollut mahtava olla mukana ketjun kehittämisessä. Paljon hienoa kehitystä on saatu aikaan tämän reilun kymmenen vuoden aikana, jonka me olemme tässä mahtavassa porukassa päässeet olemaan mukana. Vuosiin on mahtunut tiukkoja ja haastavia aikoja, kuten varmasti jokaisella yrityksellä, mutta myös hienoja onnistumisia, mahtavaa yhteishenkeä ja aina jotain uusia tuulia purjeissa!

Elina, kauppias

Me huolehdimme lemmikistäsi:

Kauppias Elina
Tällä hetkellä asustelen mieheni Petrin ja koirani Masin, rodultaan polski owzarek nizinny (eli PON) kanssa Ilmajoen Pojanluomalla. Meidän lisäksi kotona asustaa parta-agama Elmo sekä bibroningekko Yrjö eli Ykä. Pienestä asti olen ollut erittäin eläinrakas ja lemmikkejä elämänvarrella onkin ollut jos jonkinmoista. Jos lähdetään liikkeelle ensimmäisistä, niin ollessani ala-asteella meillä oli labradorinnoutaja Huisku ja myöhemmin tuli samanrotuinen Noora. Näiden lisäksi meillä asusteli jonkun aikaa kaksi punakorvakilpikonnaa Leonardo ja Donatello sekä maatiaiskissat Ninni ja Rölli. Nooran elämä jäi harmittavasti hyvin lyhyeksi nopeasti kehittyneen lonkkavian vuoksi ja tämän jälkeen perheeseemme muutti sekarotuinen (saksanpaimenkoira/bulmastiffi) Elsa. Myöhemmin lukioon mennessäni muutin pois kotoa ja asuessani kerrostalossa elämääni tuli pieni jakso ilman omia lemmikkejä vaikka paljon hoidinkin vanhempieni welchinspringerspanieli pentua Venlaa. Ensimmäinen oma koirani Veeti tuli minulle vuonna 2004, Veeti oli belgianpaimenkoiran ja partacollien ihana vahinkolapsi. Veetin kaveriksi muutti lapsuuden kodistani kissa Rölli.  Pikku hiljaa eläinlauma kasvoi jo näillä aiemmin mainituilla liskoilla ja monilla rescuejyrsijöillä ja niitä onkin yhteensä ollut reilu kymmenisen marsua, saman verran gerbiilejä ja muutamia hamstereita. Lisäksi minulla on ollut kääpiöluppakani Essi ja hänen tyttärensä Eve ja akvaarioita on ollut vuosien varrela pari kappaletta. Vuonna 2009 oli aika uudelle koiranpennulle ja Masi saapuikin taloon. Töiden ja koulun viedessä paljon aikaani on rescue-eläimistä ollut pakko kieltäytyä ja eläinlauma on pikku hiljaa pienentynyt luonnollisen poistuman myötä.
Viime keväänä 2016 sain päätökseen liiketalouden opintoni Seamkissa (YAMK) ja syksyllä 2016 otin vastaan uuden haasteen ja käyn vetämässä luentoja kauhajoen maatalousoppilaitoksella pienläinhoitajille aiheena eksoottiset eläimet. Vuodesta 2013 olen myös ollut pieneläinhoitajien näyttötutkintojen arvioijana (suuntautuminen eläinkaupan osaamisala). Monenmoista projektia siis aina käynnissä ja ei sitä tiedä mitä seuraava vuosi aina tuo tulleessaan! :)
Tällä hetkellä minut tapaa useammin Päivölän myymälästämme vaikka silloin tällöin ja aina tarvittaessa olen myös Joupissa. :)
 

Kauppias Tanya
Olen toinen Seinäjoen Faunattaren kauppiaista siskoni Elinan kanssa. Asun Jalasjärven Koskuella mieheni ja koiramme Ellin kanssa (sheltti). Viikonloppuisin ja loma-aikoina myös nuorin poikani asuu vielä kotona, kaksi vanhempaa ovat jo aikuisia. Minulla on aina ollut koiria ja rotuvalikoimaan on kuulunut, saksanpaimenkoiria, pyreneittenpaimenkoira, landsheer, kultainennoutaja ja nyt sitten tuoreimpana tämä kodinvaihtajana tullut sheltti. Koirien lisäksi meillä on asustanut vuosien varrella kissoja (maatiaisia sekä yksi norjalainen metsäkissa), kaneja, gerbiilejä, marsuja, hamstereita, akvaariokaloja, seeprapeippoja, iguaani, maakilpikonna ja vihersiipiara.
   Olen aina ollut kova innostumaan uusista asioista ja kun mahdollisuus eläinkaupan kauppiaaksi pääsemiseen tuli vastaan, se tuntui heti omalta jutulta. Siispä tässä sitä vielä ollaan reilun kymmenen vuoden jälkeen. Osaamista ei alkuaikoina vielä paljoa ollut, mutta työ itsessään on opettanut erittäin paljon, lisäksi parin ensimmäisen vuoden aikana suoritin eläintenhoitajan ammattitutkinnon Amiedussa sekä sen jälkeen innostuin vielä käymän yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon Suomen yrittäjäopistossa. Näistä kummastakin olen saanut hyviä eväitä kehittämään myymälöitämme eteenpäin.

Minna

Meidän perheeseen tuli ensin lemmikit ja sitten lapset eli eläimet ovat kuuluneet arkeeni aina. Aluksi kissojen ja lemmikkilintujen muodossa kunnes 1998 syksyllä meille vihdoin muutti se kauan odotettu koira. Shetlanninlammaskoira Simban kanssa tutustuttiin agilityyn 2000 luvun alussa ja siitä se sitten kunnolla lähti! Yläasteella yhteishakua miettiessä törmäsin lehdessä mainokseen Kannuksen Kennellinjasta ja yhtään epäröimättä hain kouluun - ja monien kymmenien haastateltavien joukosta pääsin opiskelemaan kennelalaa 2005. Simba siirtyi ajasta ikuisuuteen kunnioitettavassa iässä tammikuussa 2013.
Työt Faunattaressa aloitin syksyllä 2008, samana vuonna kun valmistuin eläintenhoitajaksi Kannuksesta.
Hienointa sen lisäksi että on saanut yhdistää rakkaan harrastuksen, oman elämäntapansa työksi on se, että tietoa ei koskaan ole liikaa ja jokainen päivä oppii uutta!
Vapaa-aikani siis kuluu hyvin viiden suomenlapinkoiran kanssa. Harrastamme agilityä, tokoa ja paimennusta mutta vuosien varrella on tullut kokeiltua lajeja laidasta laitaan. Kasvattajan peruskurssin kävin syksyllä 2007 ja kennelnimeni hyväksyttiin 2012, 4 pentuetta on tähän mennessä saateltu maailmalle ja näistä kasvateistani kaksi asuu kotona.
Vanhin koirani Tuisku on rekisteröimätön lapinkoiranarttu joka on syntynyt vuonna 2004. Tuiskun kanssa opiskelin siis yhdessä Kannuksessa ja paremmasta koulukaverista en olisi voinut haaveillakkaan, Tuisku tekee aina täysillä kaiken mitä siltä pyydetään :) Tuiskun kanssa kisasimme tokossa voittajaluokassa, kunnes sairaus ja loppuelämän kestävä lääkitys eläköitti 2012.
Tuiskun jälkeen tuntui luontevalta hankkia toinenkin lapinkoira. Ruuti-neiti muutti laumaamme syksyllä 2007 Ivalosta. Seuraavaksi saatiin jatkoa 2011 maaliskuussa porukkaan Varmasta. Kolmen lapinkoiratyttelin kanssa menikin pari vuotta ja kun Ruuti teki kennelnimelleni ensimmäiset pennut, oli selvää että kotiin jää yksi ipana kasvamaan. Riiva syntyikin aika vaiherikkaiden päivien päätteeksi eläinlääkärin avustuksella heinäkuussa 2013 yhdessä viiden veljensä kanssa.
2016 lokakuussa kasvattini Velho muutti takaisin siitä riippumattomista syistä ja näinollen laumamme pääluku on nyt 5. Pitihän minun siitä laittaa kodinhakuilmoituksia mutta ainuttakaan en ole saanut laitettua, enkä taida enää laittaakkaan. :)
Tälläisen lauman kanssa puuhaillessa ei tarvitse miettiä, mitä tekee vapaa-ajallaan tai mitä tekee viikonloppuisin! Vapaa-aika lenkkeillään ja treenataan ja viikonloppuisin kisataan. Riivan ja Ruutin kanssa ollaan kokeiltu myös vaeltamista ja hyvin onnistui reppureissu Lofooteilla kesällä 2016 Riivan kanssa :)

Miitta Renkola
Vanhempieni kertomusten mukaan olen vetänyt eläimiä puoleeni jo ennen kuin osasin kävellä tai puhua. Allergisessa perheessä lemmikkien pito ei kuitenkaan ollut helppoa, joten sisarusteni kanssa kasvoin ihastellessa isäni paludaarioiden ja akvaarioiden hohtoa. Nelivarvaskilpikonna Killekin oli ilonamme pitkään.
Hyvin pitkälti koko ala-asteikä tuli vietettyä tallilla hevostellen, kunnes koitti aika, kun löysimme sisarusteni kanssa allergiaystävällisemmän koirarodun ja näin suomenlapinkoira Alvari sai muuttaa perheeseemme ollessani 12-vuotias. Tässä kohtaa hurahdin koiramaailmaan. Äitini jaksoi kuskata meitä Alvarin kanssa ympäri Pohjanmaata ja sen ulkopuolellakin koluten agilitykisoja ja tutustuttiin moniin muihinkin harrastuslajeihin. Yksi koira ei riittänyt, piti hankkia toinen ja kolmaskin.
Peruskoulun jälkeen oli selvää, että tämä ala on ”se mun juttu” ja onnekseni pääsin opiskelemaan lukion lisäksi eläintenhoidosta ammattia itselleni. Kouluprojektina sain koulutettavakseni saksanpaimenkoiran, jonka kanssa tutustuimme palveluskoiralajeihin syvällisemmin. Seinäjoen Faunattareen pääsin tutustumaan harjoittelun merkeissä kouluaikoina (v. 2009) ja sille tielle on jääty.
Tällä hetkellä toteutan unelmaani maalla hevosten, koirien, kissan ja kanien kanssa. Kiinnostukseni kohdistuu eläinten käyttäytymisen tulkitsemiseen ja eläinten hyvinvointi on itselleni kaikki kaikessa. Hevosinnostus nosti päätään lapsuusvuosien jälkeen noin neljä vuotta sitten ja puran loputonta tiedonjanoani tällä hetkellä näihin jaloihin hulmuharjoihin. Pienistä lemmikeistä intohimoni ovat kanit. Jos joskus ylimääräistä aikaa löytyy, haluaisin perehtyä näiden hurmaavien ristinokkien kasvatukseen.
Minulla on ollut aikaisemmin myös kani, hamstereita, gerbiilejä, akvaario sekä isännän viljakäärme, kuningasboa, brasilian sateenkaariboa ja muutama hämähäkki.