TAMPERE, Turtola

Yhteystiedot:

Faunatar Turtola
K-Citymarket Turtola, Liiketila 7E
Sotilaankatu 11,
33710 Tampere

Myymäläämme pääset sisään Turtolan City Marketin pääovien kautta.

Puh. 050-3110444

E-mail: turtola(at)faunatar.fi

Avoinna:
Ark. 10-19, la 10-17, su 12-16

Valikoimiimme kuuluvat:
- Jyrsijät
- Kanit
- Linnut
- Matelijat
- Sammakkoeläimet
- Selkärangattomat eläimet
- Akvaariokalat
- Ruoat ja tarvikkeet kaikille lemmikeille
 

Alla kuva myymälän henkilökunnan terrascaping-taidoista. Upea sademetsäterraario mitoiltaan 240 x 130 x 150 cm. Terraariossa asustavat vihervesiagamat Viivi ja Wagner. Kysy henkilökunnalta lisää terraarioiden maisemoinnista, voit tutustua aiheeseen myös täällä >>
 

Me huolehdimme lemmikistäsi:

Kauppias Aila
Kipinä Faunatar-kauppiaan urasta syntyi, kun uusia lemmikeitä mietittiin ja lasten toivomat marsut päätettiin hankkia. Siispä koko nelihenkinen perhe marssi Hämeenlinnan Faunattareen ostoksille. Marsujen lisäksi Faunattaresta mukaan tarttui haave oman lemmikkieläinliikkeen pyörittämisestä. 1.9.2013 tuo haave tuli todeksi ja Ailan 24 vuotta jatkunut työskentely kampaajana jäi taakse.
    Kodissa eläinystävinä on useita, kuinkas muuten. Koirakiintiön täyttää Fanny. Heppapuolta edustavat connemaraponi Pampula ja lämminverinen Huntti. Lisäksi kotona kuikuttavat marsulaumat: kaksi poikaa Masa ja Villa, sekä tyttölauma Oona, Maisa,Tiinu, Liinu ja Leenu. Kaneista Ailalla on pitkällinen kokemus ja myös akvaarioiden maailmaan Aila on ehtinyt paneutua innolla jo ennen kauppiaan uraansa. Tällä hetkellä kotia koristaa 450 litrainen akvaario. Myös selkärangattomat eläimet ovat päässeet Ailan sydämeen, kotoa löytyykin kodinvaihtajan tullut Meksikon punapolvi nimeltään Lyyli.
     Vapaa-aika kuluu paljolti kotipihassa olevien hevosten parissa. Heppahöperyyttä potee myös Ailan tytär, jonka kanssa rakas harrastus jaetaan.
 

Tuike

Kroonisesti eläinrakas jo vuodesta 1995, joten peruskoulun jälkeen eläintenhoitajan ammattitutkinto tuntui ainoalta oikealta valinnalta, enkä ole kyllä päivääkään katunut. Sanotaan että on olemassa kissa- ja koiraihmisiä, mutta minä olen kyllä kissakoirahevoslehmämatelijajyrsijä----listaa voisi jatkaa loputtomiin---ihminen. You name it, I'll love it. Onnekkaana sain viettää lapsuuteni maalla, ja siellä kotonamme oli aina kissoja, koiria sekä vuohia. Lähitalleilla tuli myös käytyä heppailemassa säännöllisen epäsäännöllisesti.
 
Tällä hetkellä kotoa löytyy brittiläinen lyhytkarva Panu 4v, eurasier Rommi 2v, sekä leopardigekko Nefertiti ja kuningaspyton Tiffany. Lähitulevaisuuden haaveissa on toinen kissa, ja kauempana tulevaisuudessa kanala, sekä muita kotieläimiä. Ja ehkä joskus jopa oma hevonen.
 
Koiran kanssa harrastamme päivävaelluksia eri kohteisiin, yleensä tässä Pirkanmaan alueella mutta lapinreissukin on suunnitteilla, ja ratsastamassa käyn aina kun pystyn.

Olivia

Eläinkaupantädin urani aloitin jo vuonna 2009 pääsemällä pieneläinhoitajan oppisopimuskoulutukseen Linnainmaan Faunattareen.
Ammattinimikkeitä minulla on jo useampia, mutta ehdottomasti tämä on paras työ ja toivon saavani tehdä tätä eläkeikään saakka.
 
Eläinrakas olen ollut aina, ennen ekaa omaa suomenlapinkoiraa, jonka sain 14 vuotiaana, ulkoilutin kylän koiria ja harrastin ratsastusta.
Näin heppatyttönä nähdessäni koirarotukirjassa kuvan kiinanharjakoirasta päätin, että tuollainen pikkuponi minulla tulee vielä olemaan!
Ja sillä tiellä ollaan.
2001 hankin ensimmäisen harjiksen Simban ja olin sulaa vahaa tälle hullunkuriselle ja aina iloiselle rodulle. Ja kuten monesti sanotaan, että once you pop, you can't stop ja niinhän näitä kavereita on ollut useampia vuosien varrella.
 
2011 syntyi ensimmäinen harjakoirapentueeni ja harvakseltaan kasvatan niitä edelleen. Kotoa löytyy 3 sukupolvea, Ibiza 11v, Kikkis 6v ja Rada 2v. Ibiza ja Rada ovat nakuja ja Kikkis puuterihuisku eli rodun pitkäkarvainen versio.
Tätä kautta vahvuuksiini kuuluu turkinhoito, vaatetus ja ruokinta.
Omat koirani ja pentueeni syövät raakaruokaa.
Koirieni kanssa harrastan lenkkeilyä, näyttelyitä, sekä erilaisten temppujen opettamista positiivisen vahvistamisen kautta.
 
Elämäni varrella minulla on ollut myös airedalenterrieri, liskoja, kaloja, kissoja, pupuja, hiiriä ja hamsteri.
Olen kasvattanut kesyhiiriä ja hamstereita, sekä kääpiöluppia.
Kiinnostuksen kohteena minulla on lajinmukainen ruokinta ja virikkeellistäminen.

Henkilökunnan lemmikkejä
Ailan koira Fanny
Ailan heppa Huntti
Ailan heppa Pampula
Yksi Ailan 450 litraisen akvaarion asukeista.
Ailan hämppy, Meksikon punapolvi nimeltään Lyyli.
Ailalla on ihastuttavat laumat marsuja: kaksi poikaa Masa ja Villa, sekä tytöt Oona, Maisa,Tiinu,Liinu ja Leenu.
Kuvassa Tiinu.
 
Tuiken koira Rommi
Tuiken kissa Panu
Tuiken leopardigekko Nefertiti
Tuiken kuningaspyton Tiffany
Olivian koirajengi Ibiza 11v, Kikkis 6v ja Rada 2v.
Olivian koira Kikkis
Olivian koira Kikkis
Olivian koira Rada
Olivian koira Rada
Olivian koira Ibiza
Yksi Olivian kasvattamista pennuista