Palvelumme

Lähes jokainen vakituiseen henkilökuntaamme kuuluva myyjämme on koulutukseltaan eläintenhoitaja. Lisäksi näistä monitaitureistamme löytyy koirien ja kissojen ultraäänihammashoitoihin, turkinhoitoihin ja moniin muihin eläinten hoitoon liittyviin koulutuksiin koulutettuja tekijöitä.
Tämä mahdollistaa erittäin korkeatasoisen palvelun lemmikkisi parhaaksi.


PALVELEMME HOITOTUVISSA..
Osassa myymälöitämme on myymälän sisälle rakennettu HoitoTupa. HoitoTupa on erillinen, rauhallinen huone, jossa voimme parhaimmalla tavalla hoitaa eläinystävien turkit, hampaat, kynnet ja muut.

...JA PALVELEMME MYYMÄLÖISSÄ
Myös ne myymälämme, joissa ei HoitoTupaa ole, palvelevat teitä monipuolisesti. Tällä sivulla löydät lisätietoa palveluistamme.

HUOM!
Muistathan aina sopia ajan palveluihin etukäteen joko paikan päällä myymälässä, soittamalla tai sähköisellä ajanvarauksella niihin myymälöihin, joissa sähköinen ajanvaraus on jo käytössä.

 

 

Jokaisen koiran karva vaatii säännöllistä pesua. PerusPuunaus sopii kaikille koirille turkin säännölliseen hoitoon. Sopiva pesuväli riippuu turkin laadusta ja koiran elinympäristöstä. Pohjavillaisilla roduilla oikeaan aikaan tehty pesu ja huolellinen pohjavillan harjaus auttaa saamaan irtokarvan kerralla pois.  Palvelu sisältää koiran pesun sekä tehokuivauksen. Tehokas kuivaus tekee turkista ilmavamman ja helppohoitoisemman. Hyvin paksuturkkisten pohjavillanpoistoon varataan lisäaikaa harjaukselle 0,5 - 1 h koiran koosta riippuen.


KarvatVeks-käsittely sopii esimerkiksi takkuun päässeille turkeille, tai mikäli paksusta helposti takkuuntuvasta turkista halutaan helppohoitoisempi. Huomioitavaa kuitenkin, että turkin alas ajaminen voi vaikuttaa karvan laatuun. Palvelu sisältää lemmikin pesun, kuivauksen ja koneella suoritettavan turkin alasajamisen sekä kynsienleikkauksen.


Tassuhoito koirille sisältää kynsienleikkauksen, tassukarvojen siistimisen sekä tarvittaessa tassujen huolellisen rasvauksen.


Karhia Pro -trimmerillä tehty nypintä Karkeakarvaisille koiraroduille. Karhia Pro - trimmeri matkii käsin nypittäessä tapahtuvaa sormien liikettä poistaen vanhan karvan uuden karvan seasta. Hoito viimeistellään kevyellä käsin nyppimisellä. Katso video >>
HoitoTuvassa työskentelevä henkilöstömme on saanut laitteen valmistajan järjestämän koulutuksen laitteen käyttöön.


Ultraäänellä tehtävä hampaiden hoito pehmentää hammaskiveä niin, että sen poisto käy helpommin. Hoidon yhteydessä saatetaan ajoissa havaita tarve eläinlääkärin suorittamaan hammashoitoon. Ultraäänihammashoidot ovat suun ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa, ne eivät ole rinnastettavissa eläinlääkärin nukutuksessa suorittamaan hammashuoltoon. HoitoTuvassa työskentelevä henkilöstömme on saanut erityisen koulutuksen laitteen käyttöön.


Koirahierontaa saat muutamasta HoitoTuvastamme.
Kysy lisätietoja lähimmästä Faunattaren HoitoTuvasta.


Lähes kaikkien eläinystävien kynnet tarvitsevat säännöllistä leikkausta, sillä lemmikkinä elävien eläinten kynnet eivät välttämättä kulut luonnostaan lyhyiksi, toisin kuin villeillä serkuillaan. Säännöllinen kynsienhoito pitää jalat terveinä, eikä kynnen ydinkään pääse kasvamaan liian pitkäksi. Kynsienleikkausta tarjoamme niin HoitoTuvassa kuin myymälöissämmekin lähes kaikille lemmikeille, kuten koirille, kissoille, jyrsijöille, kaneille ja linnuille..


Kissojen pesu kuuluu osaan HoitoTupiemme palveluista. Palvelu sisältää kissan pesun, kuivauksen ja kynsienleikkauksen.


Joskus lemmikin korvat kaipaavat putsausta. HoitoTupamme henkilöstö puhdistaa lemmikkien korvat hellästi ja asiallisesti. Korvatulehdusten hoidossa oikea osoite on eläinlääkäri, mutta esimerkiksi värjäytyminen ja lian poistamisessa voimme auttaa.


Joillain koirilla korvien hoitoon kuuluu korvakarvojen nyppiminen korvakäytävistä. Palvelu sisältää tarvittaessa myös VaikutVeks -palvelun, eli korvien puhdistuksen.


Punkit ovat lämpimän kauden riesa, ja punkin poistaminen voi joskus tuntua vastenmieliseltä tehtävältä. On kuitenkin tärkeää poistaa punkki mahdollisimman pian siitä kun se on havaittu, ja onneksi sen oikeaoppinen poistaminen lemmikin ihosta onnistuukin avullamme helposti. Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme, muista myös aina varata aika etukäteen.


Lemmikin sopiva paino arveluttaa monia, liikapainoa voi kertyä niin koiralle tai kissalle, kuin pienlemmikillekin. Monissa myymälöissämme on mahdollisuus käydä punnittamassa lemmikki - kerromme tarvittaessa myös vinkit liikkumiseen ja ruokailuun, jotta paino pysyy kohdillaan ja lemmikki voi mahdollisimman hyvin jatkossakin. Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme.


Koiranpentujen tutustumiskäynti (n. 0,5 h) HoitoTupaan. Totuttelemme pöydällä seisomiseen, käsittelyyn, HoitoTuvan ääniin ja muuhuun uuteen ja ihmeelliseen.


Lähes kaikkien eläinystävien kynnet tarvitsevat säännöllistä leikkausta, sillä lemmikkinä elävien eläinten kynnet eivät välttämättä kulut luonnostaan lyhyiksi, toisin kuin villeillä serkuillaan. Säännöllinen kynsienhoito pitää jalat terveinä, eikä kynnen ydinkään pääse kasvamaan liian pitkäksi. Kynsienleikkausta tarjoamme niin HoitoTuvassa kuin myymälöissämmekin lähes kaikille lemmikeille, kuten koirille, kissoille, jyrsijöille, kaneille ja linnuille.


Lähes kaikkien eläinystävien kynnet tarvitsevat säännöllistä leikkausta, sillä lemmikkinä elävien eläinten kynnet eivät välttämättä kulut luonnostaan lyhyiksi, toisin kuin villeillä serkuillaan. Säännöllinen kynsienhoito pitää jalat terveinä, eikä kynnen ydinkään pääse kasvamaan liian pitkäksi. Kynsienleikkausta tarjoamme niin HoitoTuvassa kuin myymälöissämmekin lähes kaikille lemmikeille, kuten koirille, kissoille, jyrsijöille, kaneille ja linnuille.


Kanin pesu & kuivaus - palvelu sisältää kynsienleikkauksen. Palvelu on tarkoitettu kaneille, jotka ovat esim. sotkeneet itsensä, takapuoli on tahriintunut tms. Puhdas kani ei tarvitse pesua.


Marsun pesu & kuivaus - palvelu sisältää kynsienleikkauksen. Palvelu sopii esimerkiksi pitkäkarvaisille marsuille, tai marsuille, joilla on edessään marsunäyttely.


Marsun rasvarauhasen puhdistus on helppo tehdä varaamalla marsulle aika RauhasPutsiin. 


Hamstereiden hajurauhasen puhdistus on helppo tehdä varaamalla hamsterille aika Faunattaren HajuPutsiin.


Monet Faunatar-myymälät palvelevat pienten eläinystävien, kuten jyrsijöiden ja kanien lomahoidossa. Lemmikki tuodaan myymälään omassa häkissään tai terraariossaan, jollei toisin ole sovittu. Kukin eläin hoidetaan yksilöllisesti, sovimme aina etukäteen  erityiset hoitovaatimukset ja muut yksityiskohdat, jotta perheenne voi lomailla rauhassa sen aikaa kun eläinystävänne on meillä vieraana.
Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme, muista myös aina varata aika etukäteen.


Faunatar-myymälät palvelevat asiakkaitaan akvaarion vesiarvojen seurannassa, sillä akvaarioiden niitä on hyvä tarkkailla säännöllisesti silloinkin, kun kaikki on kunnossa ja kalat voivat hyvin.
Vie n. ½-1 dl akvaariosi vettä lähimpään Faunatar–myymälään puhtaassa astiassa ennalta sovittuna aikana/päivänä. 
Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme, muista myös aina varata aika etukäteen.


Monien matelijoiden, sekä etenkin nuorten pikkulemmikeiden sukupuolen määritys ei aina ole aivan helppoa. On kuitenkin hyvä, usein tärkeääkin, tietää onko perheen lemmikki tyttö vai poika.
Asiantunteva henkilöstömme voi auttaa lemmikin sukupuolen määrityksessä, kysy tarkemmin lähimmästä Faunatar-myymälästäsi.


Muutamassa myymälässämme on mahdollisuus vastaanottaa kilpikonnia talvikauden hibernaatioon, kotoisammin sanottuna talvihorrosta viettämään.
Kysäise tarkemmin henkilökunnaltamme.


Joskus lemmikin lääkintä voi tuntua hankalalta, kenties me voisimme olla avuksi?
HUOM: emme ole eläinlääkäreitä. Emme määrää eläinystäville lääkkeitä, eikä lääkkeitä voi meiltä ostaa. Mutta voimme kenties eläinlääkärin ohjeita noudattaen auttaa lemmikin hoidossa. Kysy tarkemmin myymälästämme ja sovi aika etukäteen.


Uuden akvaarion tai terraarion perustaminen on hauskaa puuhaa, mutta jos oma aika ei siihen tunnu riittävän, voit tiedustella henkilökunnaltamme mahdollisuutta sille, että tulemme auttamaan alkuun pääsemisessä.

Kodin kauniiksi keskipisteeksi hankittu akvaario tai terraario on helppo hoitaa, kun annat huoltohommat ammattilaisen käsiin. Huoltotöitä tekevät myymälämme sopimuksen mukaan, kysäise tarkemmin lähimmästä Faunatar-myymälästäsi.


Ison häkin, painavan hiekkasäkin tai vaikkapa kookkaan akvaarion kuljettaminen liikkeestä kotiin onnistuu monissa myymälöissämme kätevällä kotiinkuljetuksella. Kysäise lisäinfoa lähimmästä Faunatar-myymälästäsi.

HoitoTupa Facebookissa: