Kauden Pomppa-vaatteet saapuivat!

Joka ilma on koiran ilma!

Pomppa Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen koirien valmisvaatteisiin keskittynyt yritys, jolla on asiakkaita ympäri maailman. Pompan tuotteissa yhdistyvät käytännöllisyys, toimivuus ja hyvä istuvuus. Tavoitteena on, että koira voi nauttia ulkoilusta joka säällä.
Pompan ensimmäisiä asiakkaita olivat urheilukoirat. Pompan perustaja ja suunnittelija Meri Alku aloitti tekemällä takkeja omille, agilitya harrastaville koirilleen. Pompan mallisto esiteltiin ensimmäistä kertaa yleisölle Helsingin vuoden 2008 agilityn maailmanmestaruuskilpailuissa.
Pompan varhaisimman tuotteen, PerusPompan, tarkkaan mietityt yksityiskohdat toistuvat edelleen kaikissa Pompan mantteleissa. Kauluksen reilu koko, takahalkio ja leveä, vyöksi kiinnittyvä vatsakappale ovat ominaisuuksia, jotka erottavat Pompan muista markkinoilla olevista tuotteista.
Pomppa sopii jokaisen koiran aktiiviseen arkeen. Pompan vaatteet suojaavat koiraa kylmyydeltä ja kosteudelta rajoittamatta sen liikkumista. Helppo puettavuus, kestävät materiaalit ja tyylikkäät värit viimeistelevät tuotteet. Pompan tärkein tehtävä on koiran hyvä olo.
 

Ihanat, käytännölliset värit - ja aivan uusi HIPPA-kuosi!

Pompan vaatteissa yhdistyvät fiksu ulkonäkö ja käytännöllisyys. Kauden väreissä loistavat luumu, appelsiini, petrooli ja graffiti -- ja aivan oman fiiliksensä tarjoaa upouusi HIPPA-kuosi.

Hippa-kuosi syntyi Berliinin ja Rostockin välisellä bussimatkalla ja R-lähijunassa.
Pompan uuden Hippa-kuosin suunnittelija Sanni Kariniemi on paitsi agilityn MM-pronssimitalisti vuodelta 2016 ja suomenmestari vuodelta 2017, myös kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Sannin töiden aiheita ovat suomalainen luonto ja kansanperinne sekä graafiset ja geometriset muodot.
Puolitoista vuotta sitten Pompan perustaja ja suunnittelija Meri Alku sai tulevan malliston värejä miettiessään ajatuksen täysin uudenlaisesta tuotteesta. Uusien värien lisäksi Pomppa-takkeihin tulisi kuosi! Meili Sannille, ja suunnitelma lähti käyntiin.
Hippa esittää seikkailua suomalaisessa metsässä koiran näkökulmasta, sanoo Sanni. – Ehdotin kuosiin metsämeininkiä, eli asioita mistä koirat tykkää ja mitä metsälenkillä saattaa nähdä. Sorsa ja orava olivat sellaisia eläimiä, mitä koirat mielellään pitävät silmällä.
Sanni piirsi Hippa-kuosia Berliinin ja Rostockin välisellä bussimatkalla, R-lähijunassa ja työpöydän ääressä. Valmiit tussipiirrokset hän skannasi käyttöön sellaisenaan ja sommitteli ja väritti ne sitten valmiiksi tietokoneella. – Mun tapa tehdä on piirtää luonnostelematta etukäteen paljon, katsoa mitä syntyy ja poimia käyttöön kivanoloiset jutut.
Sannin mukaan kuosin suunnittelu oli vaivatonta, ainoastaan värit tuottivat hieman hankaluuksia. Merin ohjeena oli, että kuosin piti olla riemukkaan värikäs. Lisäksi kuosin piti sopia yhteen malliston muiden värien, oranssin, petrolin, luumun ja grafiitin kanssa.
– Värien valinta oli vielä helppoa, mutta se että ne toistuivat painettuna sellaisena kuin pitää, oli aika haastavaa, kertoo Sanni. Kuosista tehtiinkin tuotantovaiheessa peräti neljä koevedosta, ennen kuin sen värit saatiin täsmäämään suunnitelman kanssa.

 

 

PerusPomppa

PerusPomppa on Pompan ensimmäinen malli. Sen suunnittelun lähtökohtana oli tehdä takki, joka suojaa koiraa rajoittamatta sen liikkumisen vapautta. PerusPomppa on jokakoiran vaate, joka lämmittää kaikkina vuodenaikoina. Sen vedenpitävä pintakangas ja lämmin, sähköistymätön teddyvuori pitävät koiran olon mukavana niin räntäsateella kuin pakkasellakin.
    PerusPomppa sopii monen tyyppisille koirille. Kauluksen reilu koko, takahalkio ja leveä, vyöksi kiinnittyvä vatsakappale tekevät siitä hyvin istuvan.
   Heijastimet kauluksessa ja takasaumassa takaavat koiran näkyvyyden pimeällä.

 

KevytPomppa

KevytPomppa on koiran kuorivaate, joka suojaa sateelta ja tuulelta. Sen pintakangas ja malli ovat samat kuin PerusPompassa. Ohuemman sisäkerroksen johdosta Kevyt on istuvuudeltaan hieman PerusPomppaa väljempi. KevytPompan sisäkerros on teddyvuoren sijaan ohutta sähköistymätöntä neulosta, jonka pinnassa on pehmeä viimeistely. Helppokäyttöisen sadetakin materiaalit tekevät siitä toimivan ja koiralle huomaamattoman.
  Heijastimet kauluksessa ja takasaumassa takaavat koiran näkyvyyden pimeällä.

JumppaPomppa

JumppaPomppa on koiran päälle pujotettava joustava lämpöpaita, joka on helppo pukea ja mukava päällä. Sen selkäpuoli on antistaattista nyppyyntymätöntä plyysineulosta ja alaosa vettä hylkivää lämpötrikoota. Heijastimet sivusaumoissa takaavat, että koira näkyy pimeälläkin. Jumppaa voi käyttää lämpökerroksena joko Pomppa-takin alla tai sellaisenaan.
Jumpan materiaaleilla on hyvä eristyskyky ja ne imevät hyvin vähän kosteutta, mikä takaa koiran mukavuuden myös sadesäällä.
Reilu kaulus suojaa niskan. Sen etuosassa olevan joustokiilan ansiosta kaulus ei rajoita pään liikettä.
Sivusaumojen heijastimet varmistavat koiran näkyvyyden pimeällä.
Jumppa sopii uinnin jälkeen lämmittämään märän koiran lihaksia. Kosteutta siirtävät materiaalit nopeuttavat turkin kuivumista.

Näin valitset oikean koon:

Pomppa vaatteiden koot on mitoitettu koiran selänpituuden mukaan. Selänpituus saadaan mittaamalla matka koiran kaulapannasta hännän tyveen ( x cm ). Oikea koko on saatua mittaa vastaava lähin kokonumero.

Jos mitta osuu kokojen väliin riippuu valinta käyttötarkoituksesta ja koiran tyypistä. Raskasrakenteinen, häntää alhaalla kantava koira, joka kaipaa lämmikettä lähinnä autossa odotteluun, valitsee isomman koon. Siro, pystyhäntäinen ja metsäkirmailuun takkia tarvitseva koira ottaa pienemmän koon.

Myymälöissämme voi asioida koiran kanssa, tervetuloa sovittamaan oikeaa kokoa!

Katso Pomppa-sarjan myymäläsaatavuus nettikaupassamme: LINKKI >>