Terraario osaksi kodin sisustamista

 

Kodin sisustaminen kauniilla esineillä, harmonisilla väreillä ja harkituilla asetelmilla on monen sydäntä lähellä. Terraarioharrastuskin on monelle tuttu ja rakas asia – terraariokasvien ihastelu ja eläinten touhujen seuraaminen on äärimmäisen mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa.  
Voiko nämä kaksi asiaa yhdistää? Voi.

Terraario osana kodin sisustamista on tätä päivää. Kiinnostus luontoa kohtaan ja halu nauttia sen tarjoamista voimaa antavista elementeistä on kasvussa, eikä tätä toivetta välttämättä kuitata muutamalla viherkasvilla olohuoneen ikkunalaudalla. Yhä useimmissa kodeissa paraatiopaikan saa upeana vihertävä terraario kauniine yksityiskohtineen. Vehreän luonnonelementin voi yllättävänkin helposti yhdistää osaksi kodin kokonaisuutta. Kauniiksi huomionherättäjäksi aseteltu pienikin terraario tuo kotiin palan luontoa, sijaitsipa koti kuinka keskellä urbaania kaupunkimaisemaa tahansa. Vehreät kasvit, kenties terraarion vesielementin aikaansaama hiljainen veden solina, sumukoneesta valjuva usva ja muut kiehtovat elementit rauhoittavat mieltä arkisen kiireen keskellä.
 

 

Terraarioiden tarkoitus on alun alkaen ollut tarjota eläimelle paikka, jossa sitä pidetään. Somistuksellisuus ei välttämättä ole ollut se ykkösjuttu terraarion perustamisvaiheessa, pääpaino on usein ollut siinä, että pitopaikka on eläimelle sopiva – ja toki tämä onkin aina ensiarvoisen tärkeää.
Uusi ajattelumalli on, ettei terraariossa välttämättä tarvitse edes olla eläintä. Kauniiksi luonnon miniatyyrimaailmaksi somistettu, aidoilla kasveilla, sammaleilla, hyvällä valaistuksella, vesiaiheella, sumukoneella ja muilla yksityiskohdilla kruunattu terraario muuntautuu lasilaatikosta omaksi valtakunnakseen, kuin eläväksi tauluksi, jonka katseluun silmä ei väsy.

Terraarioden tuunaus, eli ns. terrascaping, on täysin tehtävissä itsekin, mutta kaikkein helpoin ratkaisu on teettää oma elävä taulunsa meillä. Valikoimissamme on runsaasti eri kokoisia terraarioita, myös mittatilauksella. Kysy lisää lähimmästä myymälästämme!