Akvaariokalat

Akvaariokalat

Faunatar-myymälöissä kautta maan myydään kauniita ja terveitä akvaariokaloja kaikenkokoisiin akvaarioihin. Henkilökuntamme auttaa teitä suunnittelemaan juuri sen sopivimman kalaston akvaarioon kuin akvaarioon. Tervetuloa paikan päälle ihastelemaan erilaisia kaloja ja toteuttamaan se unelmien akvaario, joka tuo hurmaavan vedenalaisen maailman perheenne ihasteltavaksi.

Akvaariokaloista monet viihtyvät parvessa tai ryhmässä, mutta paljon on lajeja, joita voi pitää pareittainkin tai jopa yksin.
Kokoeroja, värivaihtoehtoja, muotoja ja luonteita riittää.

Ratkaisevinta kalaston suunnittelussa on lähtökohtaisesti akvaarion koko. Mitä isompi allas, sen enemmän on vaihtoehtoja lajeista, joita sinne voi suunnitella hankittavaksi.

Seuraava ratkaiseva asia on altaassa vallitsevat vesiolot. Onko vesi emäksistä, neutraalia vai hapanta. Viileää vai lämmintä? Onko suodatuksesta tuleva virtaus kovin voimakasta? Erilaisissa vesiarvoissa ja vesioloissa viihtyviä lajeja ei ole mielekästä asuttaa samaan, vaan valita lajit sen mukaan, että altaan vesiolot ovat niille luontevat.

Kolmanneksi tulee ottaa huomioon eri kalalajien yhteensopivuus kalojen koon ja käyttäytymisen suhteen. On hyvä valita altaaseen lajeja, jotka käyttäytyvät samantyyppisesti ja ovat suunnilleen samaa kokoluokkaa.

Erilaisia akvaarioissa pidettäviä kalalajeja on valtavasti. Lajien saatavuus myymälöissämme vaihtelee, sillä kaikkia lajeja ei ole mahdollista pitää samaan aikaan akvaarioliikkeen rajoitetuissa tiloissa. Mikäli kaipaamaasi kalalajia ei ole juuri nyt lähimmässä myymälässämme tarjolla kysäise henkilökunnaltamme, olisiko sellaisen tilaaminen mahdollista - usein on.


Monista akvaariokaloista mainitaan kyseessä olevan parvikala. Mutta mitä tämä oikeasti tarkoittaa? Onko parvikalalle riittävää se, että sillä on samaa lajia oleva kaveri tai pari, vai tarvitseeko se isommankin porukan lajikumppaneita ympärilleen - ja miksi? Lue lisää parvikaloista: Mikä kumman parvikala? (artikkeli).

© 2020 Faunatar