Sopisiko meille akvaario?

Sopisiko meille akvaario?

Miksipä ei? Akvaario sopii melkeinpä kenelle vain luonnosta, eläimistä ja kauniista vedenalaisesta maailmasta kiinnostuneille.

Akvaarioharrastus on valtaisan suosittua. Maailmanlaajuisesti harrastajia on kymmeniä miljoonia, eikä se ole ihme. Akvaario sopii monenlaiseen kotiin. Se sopii myös toimistoon, julkisiin tiloihin, koululuokkaan ja moneen, moneen muuhun paikkaan kiinnostavaksi silmäniloksi ja ihastelun kohteeksi.

Akvaario on paitsi mieltä rauhoittava, upea sisustuselementti, myös erittäin mielenkiintoinen ja palkitseva harrastus. Akvaario voi olla koko perheen harrastus tai siihen voi innostua vain yksi perheenjäsen. Monesti akvaarioharrastus vie mukanaan enemmän ja vähemmän koko perheen, sillä se on kiehtovaa ja opettavaa ihan kaiken ikäisille harrastajille. Vedenalainen maailma tempaa mukaansa niin lapset kuin aikuisetkin. 

Akvaarioharrastus tuo luonnon omaan olohuoneeseen ja vie meidät pois nykyajan tietotekniikan äärestä edes hetkeksi. Televisio-ohjelmat ja tietokoneet unohtuvat kalojen, rapujen, kotiloiden ja muiden vesieläinten päivittäisiä puuhia seuratessa. Kauniisti vihertävät akvaariokasvit ja mielikuvitusta kutkuttavaksi aseteltu somistus tukevat harmonista kokonaisuutta, jonka katseluun ei silmä hetkessä väsy.

Uskomus siitä, että akvaarion hoitaminen ja ylläpito olisi erityisen työlästä elää edelleen sitkeästi. Oikein hoidettuna akvaario ei ole työläs eikä hankala lainkaan, vaan n. 200 litraisenkin akvaarion hoito vie aikaa vain noin tunnin viikossa. Hyvillä työvälineillä vedenvaihdot ja pohjan lappomiset sujuvat hetkessä ja kokemuksen tuoma rutiini nopeuttaa hoitotoimenpiteitä.

Vedenalaisen mikromaailman kiehtovuutta ei voi vähätellä, mutta myös akvaarion sisustuksellisuus on viime aikoina noussut uuteen arvostukseen. Akvaario toimiikin kauniina sisustuselementtinä, kuin elävänä tauluna monenlaisissa tiloissa.

© 2020 Faunatar