Kissat Koirat Jyrsijät ja kanit Akvaario Terraario Linnut

Faunattaren myyjinä eläintenhoitajia

Faunattaren myyjinä eläintenhoitajia

Eläinten hyvinvointi on Faunattaren toiminnan ydin. Oikeanlaiset olosuhteet, ruokinta ja perushoito ovat peruspilarit sille, että lemmikki pysyy terveenä ja tyytyväisenä. Tästä syystä on tärkeää, että jokainen meillä asuva eläinkaveri saa luonamme parasta mahdollista ravintoa ja viettää lyhyen myyntiaikansa kullekin lajille ideaalissa pitopaikassa olosuhteiden, virikkeiden, lajikumppanien ja muiden tarpeidensa mukaisesti. Lisäksi on tärkeää, että henkilökuntamme osaa palvella asiakkaitamme heidän omien eläinystäviensä hoidossa parhaalla mahdollisella tavalla. Haluamme, että meillä kerrotut hoitovinkit sekä valikoimissamme olevat tuotteet ja palvelut ovat juuri kyseiselle eläimelle optimaalisia. Näin kukin lemmikki saa elää onnellisen elämän ja tuottaa kotonaan juuri sen ilon, jota uutta perheenjäsentä hankkiessa on toivottukin. Tästä syystä panostamme henkilökuntamme kouluttamiseen.

Ketjumme toiminta saattaa poiketa monesta muusta alan yrityksestä siinä, että Faunattaren vakituisesta henkilökunnasta lähes jokainen on suorittanut eläintenhoidon ammattitutkinnon. Moni meistä on sen lisäksi suorittanut useita muitakin eläintenhoitoon keskittyneitä kursseja ja koulutuksia.
Kannustamme jokaista eläinkauppiasta ja muita alan toimijoita panostamaan henkilökunnan koulutukseen, jotta suomalaisen eläinalan korkea taso säilyy - ja paranee entisestään. Korkea ammattitaito yhdistettynä eettiseen, avoimeen toimintaan on lyömätön yhdistelmä eläinten hyvinvoinnin kannalta.

Faunattaressa myyjäsi voikin olla eläintenhoitaja

Faunatar on vuosien varrella vaikuttanut monella positiivisella tavalla eläinten oloihin ja ihmisten asenteisiin lemmikkieläinliikkeitä kohtaan. Yksi merkittävimmistä asioista on lemmikkieläinliikkeiden henkilökunnan koulutus.
Parikymmentä vuotta sitten lemmikkieläinalalle ei ollut olemassa omaa koulutustaan lainkaan. Tähän kiinnittivät huomiota Faunatar-ketjun kauppiaat, ja ajatus alan omasta koulutuksesta sai alkunsa. Päämääräksi otettiin alan ammattitaidon kehitys nimenomaan eläinkauppaan räätälöidyllä koulutuksella ja näin asiaa lähdettiin viemään eteenpäin.
Virallisen ammattitutkinnon kriteerit kehitettiin opetusministeriössä ja Amiedu (nykyisin nimellä Taitotalo) järjesti tutkintoon valmistavan koulutuksen. Ammattitutkinto on tällä hetkellä nimeltään Eläintenhoitajan ammattitutkinto, Eläintarvikekaupan asiantuntija.

Koulutus kestää reilun vuoden ja se sisältää lähiopetuspäiviä ja etäluentopäiviä, lisäksi opiskellaan verkossa ja tehdään etätehtäviä. Ennen koulutuksen alkua jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opinto- ja näyttösuunnitelma. Tutkinto suoritetaan kunkin opiskelijan omalla työpaikalla, henkilökohtaisen näyttösuunnitelman mukaisesti koulutuksen loppuvaiheessa.
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Se sisältää kolme opintokokonaisuutta: eläinkaupan tuotetuntemus ja myyntityö, asiakaspalvelu eläinkaupassa sekä eläinten hoito ja hyvinvoinnista huolehtiminen. Koulutuksessa käydään läpi mm. akvaariot, kanit ja jyrsijät, koiran ja kissan ravitsemus, eläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi, aseptiikka ja hygienia, asiakaspalvelu, myyntityö ja monet muut tärkeät asiat.
Pilottiryhmämme valmistui jo vuonna 2002. Valtaosa vakituisesta henkilökunnastamme on suorittanut tämän ammattitutkinnon ja uusia opiskelijoita valmistuuu Faunatar-ketjuun edelleen tasaiseen tahtiin.
Koska ketjumme henkilökunnassa koulutustaustaa on jo liki kahden vuosikymmenen ajalta on eläintenhoitaja-koulutuksen luennoitsijoiden, sekä oppilaiden arvioijien seassa myös faunatarlaisia - tämäkin omalta osaltaan kertoo Faunatar-ketjun ammattitasosta.

Täydentäviä koulutusohjelmia

Eläintenhoitajan ammattitutkinnon lisäksi henkilökuntaamme on koulutettu muun muassa koirien ja kissojen ultraäänihammashoitoihin, akvaariokalojen mikroskooppaukseen, koirien turkinhoitoon ja karhiointiin. Vilahteleepa joukossa koirahierojiakin. Myös merkonomin tutkintoja on ketjumme henkilökunnalle kertynyt.
Koirien turkin perushoitoa koskevan koulutuksen oppeja hyödynnämme turkinhoitopalveluja tarjoavissa Faunattaren HoitoTuvissa, joita on jo useissa myymälöissämme kautta maan. Koulutuksessa läpikäydään muun muassa koirien turkkilaadut ja työstötavat, turkinhoitovälineet, koiran käsittely ja elekieli, kynsien hoito, koiran pesu ja monia muita asioita.

Kokemusta riittää

Koulutusten lisäksi iso osa henkilökunnastamme on alalla ollut erittäin kauan, jopa yli 20 vuotta. Olemme siitä hassua porukkaa, että viemme työmme kotiimme - tai kotimme töihin... sillä kaikilla meistä on omia lemmikkejä ja moni meistä kasvattaa eri lajien eläimiä. Niinpä noin satapäisestä porukastamme löytyy kunnioitettava määrä tietotaitoa. Tätä ammattitaitoamme ylläpidämme jakamalla tietoa eri myymälöidemme välillä aktiivisella kanssakäymisellämme. Voimme siis hyvällä omallatunnolla sanoa olevamme alan asiantuntijaliike.

Ülesse