Harrastuksena koiratanssi

Koiratanssissa yhdistyy hauskalla, taiteellisella tavalla yhteistyö koiran kanssa, liikunta ja tanssi. Laji on myös yleisön mieleen, sillä koiratanssia on hauskaa katsella.

Lajina koiratanssissa yhdistetään tottelevaisuuden liikkeitä ja sirkustemppuja. Koira ja ohjaaja liikkuvat harmonisesti musiikin tahdissa ja suoritus on kokonaisuudessaan hyväntuulinen ja iloinen. Laji on myös mukavaa aivojumppaa koiralle, ja koiran ohjaajallekin on tervetullutta vaihtelua ”hömpötellä” ei niin turhan tiukkojen sääntöjen kanssa.

Koiratanssikilpailuissa suoritetaan tuomarin arvostelema ohjelma musiikin tahdissa. Tuomari arvioi koiran erityisominaisuudet ja kilpakumppanien välisen yhteistyön.
Kilpailuissa lajeina ovat vapaatanssi (freestyle), seuraaminen musiikin tahdissa (heelwork to music) sekä erikoiskilpailut.

Laji sopii kaikenikäisille ohjaajille ja kaikenrotuisille koirille - myös sekarotuisílle. Kilpailuun osallistuvan koiran tulee olla rekisteröity Kennelliiton tai muun FCI:n hyväksymään tunnistusmerkintärekisteriin.