Hyönteinen sopii lemmikiksi monille

Jyrsijöiden, akvaarioiden ja muiden tuttujen lemmikkivaihtoehtojen oheen on voimakkaana kasvanut innostus erilaisiin hyönteisiin. Kuulostaako hassulta? Ei itse asiassa lainkaan. Maailmalla hyönteisharrastus on elänyt vahvaa nousukautta jo vuosien ajan. Ei siis ihme, että innokkaita kovakuoriaisfaneja, tuhatjalkaisten ystäviä, kummitussirkka-harrastajia ja muita, näihin koristeellisiin hittiäisiin ihastuneita ihmisiä löytyy Suomestakin runsaasti.

Harrastajia paljon Suomessakin
Hyönteisharrastuksen Mekkana voi pitää Japania. Maassa on jo pitkään ja hartaasti harrastettu erityisesti komeiden kovakuoriaisten kasvatusta, vaikka monet muutkin hyönteiset ovat japanilaisten sydämiä lähellä. Japanista innostus on kulovalkean tavoin levinnyt maailmalle, erityisesti Yhdysvaltoihin ja Keski-Eurooppaan.
Faunatar innostui kymmenisen vuotta sitten selvittämään hyönteisvalikoimamme lisäämisen mahdollisuuksia. Kysyntä erityisesti komeille ja kauniin värisille kovakuoriaisille on jatkuvaa ja pyrimmekin tarjoamaan mahdollisimman laajan valikoiman kauniita ja hoidoltaan myös aloittelijoille sopivia lajeja.

Lajeista suurimmat kasvavat hyönteismaailman jättiläisiksi, kuten kampasarvisiin kuuluva Dorcus titanus. Tämän lajin koiraille voi pituutta kertyä liki kymmenen senttiä, joten hurjan näköisten leukojensa ja tanakan olemuksensa kanssa tämä kuoriainen saattaa olla aikuisen miehen kämmenen levyinen! Pienemmäksi jäävät lajit eivät kuitenkaan kalpene kookkaiden vierellä, sillä monet ovat väritykseltään kauniimpia kuin tuhansien eurojen arvoiset timanttikorut. Auringon kanssa kilpaa kiilteleviä kilpiä katsoessa paatuneempikin sydän hypähtää ylimääräisen hypyn. ”Nehän ovat kuin eläviä koruja!” kuuluukin ihastelijoiden suusta usein.

Hittiäinen sopii kiireiselle uraihmiselle
Kovakuoriainen, kummitussirkka, tuhatjalkainen ja moni muu hittiäinen sopii hektistä elämää viettävälle, sillä näitä kavereita ei tarvitse ulkoiluttaa tai sen erityisemmin viihdyttää. Lajille sopivaksi sisustettu terraario, oikeat olosuhteet ja maittava sapuska ovat kaiken a ja o.
Tämän päivän trendi ovat sisustusterraariot. Terraarion ulkonäköön kiinnitetään suurta huomiota ja hyönteisterraariosta saakin todella kauniin väriläiskän asuntoon kuin asuntoon. Hyönteisterraario henkii aivan omaa salaperäistä maailmaansa. Katsoja voi uppoutua sisustuksen yksityiskohtiin ja tehdä mielikuvitusmatkoja Taru Sormusten Herra-tyyppiseen nanomaailmaan. Mikäpä sen parempi tapa hypätä irti arjen hektisestä rutiinikierteestä!

Myös allergiat ovat viime vuosina lisääntyneet, mikä sekin nostaa terraarioharrastuksen suosiota.

Lajeja ja tarvikkeita joka lähtöön
Myymälöistämme löytyvien kovakuoriaisten ja kovakuoriaisten toukkien lisäksi valikoimissamme pidetään vaihtelevasti erilaisia rukoilijasirkkoja, kummitussirkkoja, tuhatjalkaisia, tarantulia, skorpioneja, rapuja, kotiloita ja muita mielikuvituksellisenkin näköisiä hittiäisiä tarvikkeineen. Tarjoamme myös valmiita pakettiratkaisuja terraarioiden, tarvikkeiden ja ruokien suhteen, jolloin on helppo päättää minkälaisen kokonaisuuden kotiinsa haluaa rakentaa.

Eri lajeja on valtavasti, joten lisätietoja lajien saatavuudesta, hinnoista ja hoidosta kannattaa kysyä suoraan lähimmästä myymälästämme.
Lajien hoitoon voi perehtyä myös lukemalla hoidosta selkärangattomien eläinten hoidosta kertovista hoito-ohjeistamme

 

Hyönteisterraarioon

Tuotteita hyönteisharrastukseen