Työpäivä Faunattaressa

Asiakkaamme käyvät ostoksilla tai muuten vain ihastelemassa eläimiä myymälöissämme, joissa häärää tuttu, ystävällinen henkilökunta. Lämpimästi hymyilevä asiakaspalvelija rahastaa asiakasta, kyselee lemmikin kuulumiset, toivottaa mukavaa päivänjatkoa ja asiakas jatkaa omaa päiväänsä. Asiakas on nähnyt vilauksen henkilökuntamme päivästä, mutta mitä kaikkea muuta sisältyy tuttujen Faunattaren työntekijöiden työpäivään?

Aamumme alkavat eläinten hyvinvoinnin tarkistamisella; varmistamme päällisin puolin jokaisen myymälän asukin, niin jyrsijöiden kuin matelijoidenkin, olevan kunnossa. Käymme myös akvaariot läpi; näkyykö kaloissa merkkejä sairauksista, tulevatko ne terhakkaina odottamaan ruokaa. Kun kaikki eläimet on todettu päällisin puolin hyvinvoiviksi, aloitamme varsinaisen eläinten hoidon; eläinten asumukset ja vessalaatikot puhdistetaan, huolehditaan ruoasta ja vedestä, kanit ja marsut pääsevät aitauksiin jaloittelemaan. Myymälöissämme jokaista kania ja jyrsijää käsitellään mahdollisimman paljon, jotta uuteen kotiin menevä lemmikki on terve ja olisi jo valmiiksi tottunut käsittelyyn ja tavallisiin hoitotoimenpiteisiin, kuten kynsienleikkuuseen ja hampaiden tarkistamiseen.

Päätyömme eläinten lisäksi on tietenkin ihanien asiakkaidemme ja heidän lemmikkiensä palveleminen. Asiakaskohtaamiset ovat päiviemme kohokohtia, jotka tuovat hymyn jokaisen työntekijämme huulille.
”Parasta työssäni eläinten lisäksi on ehdottomasti ne hetket, kun löydämme asiakkaan kanssa juuri heille sopivat tavat, tuotteet ja ratkaisut. On ilo päästä olemaan osa monen lemmikin ja omistajan yhteistä taivalta niin iloissa kuin suruissakin” kertoo Heidi Nyholm, Faunatar Koivukylän myymäläpäällikkö.

Asiakaspalvelun ja eläinten hoidon lisäksi myymälöissämme riittää runsaasti muutakin puuhaa; teemme tilauksia, huolehdimme myymälän siisteydestä, puramme tavarakuormia, suunnittelemme erilaisia tapahtumia ja kampanjoita, käymme läpi ja täydennämme hyllyjä, päivitämme sosiaalista mediaa, ohjaamme harjoittelijoita ja osallistumme erilaisiin koulutuksiin ja viikkopalavereihin.  ”Asiakkaat ja eläimet ovat meidän ykkösprioriteettimme ja kaikki muut työtehtävät tehdään niiden ohella”, Heidi painottaa.

Iso osa työpäiväämme edellä mainittujen asioiden lisäksi on tietenkin työporukkamme. Myymälöissämme työskentelemme tiiviisti yhdessä; hyvä tiimihenki ja luottamus kollegoihin on ensiarvoisen tärkeää, jotta arkemme myymälässä sujuu hyvin. Faunatar tarjoaa työntekijöilleen säännöllisin väliajoin mahdollisuuden suorittaa eläintenhoidon ammattitutkinnon oppisopimuksella työn ohessa yhdessä Taitotalon kanssa, mikäli tutkintoa ei ennestään ole. Faunattaren työntekijöillä on myös mahdollisuus osallistua Taitotalolla järjestettäville trimmauskursseille. Omien työntekijöidemme lisäksi myymälöissämme on usein myös eläintenhoitajaopiskelijoita työharjoittelussa. Harjoittelijat ovat tärkeä osa arkeamme ja tavoitteenamme on, että he oppivat meillä mahdollisimman paljon erilaisista eläimistä ja saavat hyödyllistä kokemusta käytännön työelämästä. Lähes kaikki myymälämme ottavat työharjoittelijoita ja opiskelijoiden ohjaus onkin meille kunnia-asia - ovathan he tulevia työtovereitamme.