Tilaa tai rakenna kotiisi trendikäs sisustusterraario

Kauttamme saat terraariot, sekä tuotteet terraariosi maisemointiin - tai voit tilata maisemoidun terraarion täysin valmiina.

Valmiin kokonaisuuden tilaaminen:
Valmiin terraariokokonaisuuden voit tilata myymälöistämme. Jokainen tilausterraario suunnitellaan yhdessä tilaajan kanssa ja lopputuloksena on täysin uniikki, upea kokonaisuus. Tilaajan kanssa sovitaan terraarion koko, teema, tekniikka ja muut yksityiskohdat. Joku kaipaa aavikon karua tunnelmaa, toinen sademetsän ylitsevuotavaa rehevyyttä. Sinä päätät.
Terraario voi sisältää pelkän maisemoinnin kasvien kanssa, jolloin rehevästi kasvavat kasvit ovat kokonaisuuden kuninkaita. Terraario voidaan myös suunnitella jollekin tietylle eläinlajille sopivaksi. Se, mikä laji terraariossa asustaa, on kiinni sinusta, sillä terraarioissa viihtyviä eläinlajeja on valtavasti erilaisia. Autamme sopivan lajin löytymisessa, totta kai. Suosituimpien lajien hoidosta löydät ohjeita sivuiltamme täältä.

Terraarion maisemointi omin käsin:
Terraarion maisemoinnin toinen nimi on terrascaping. Tässä harrastuksessa terraarion ulkonäköä muokataan mahdollisimman luonnollisen näköiseksi: lopputulos voi jäljitellä sademetsää, aavikkoa tai vaikka kotimaista metsänpohjaa - aiheenasi voi olla mikä vain luonnon elinympäristö.

Mitä siihen tarvitaan?
Mielikuvitus sekä kiinnostus luontoon ja sisustuksellisuuteen auttavat jo pitkälle. Oikeanlaiset välineet vievät touhun maaliin asti.

Tarvikkeet
Tärkein on tietenkin terraario. Voit valita minkä kokoisen terraarion haluatkin, sillä maisemointi sopii kaikenkokoisiin terraarioihin aina muutaman litran lasikosta alkaen. Suosituimpia kokoja ovat myymälöissämmekin myynnissä olevat keskikokoiset, sadan litran molemmin puolin olevat terraariot. Terraarion koon valintaan vaikuttaa se, mitä terraarioon on tarkoitus laittaa: pieniä vai isoja kasveja? Tuleeko terraarioon myös eläin? Sopivan koon valinnassa myymälöidemme henkilökunta on suureksi avuksi.
Terrascapingissä terraarioon muotoillaan luonnollisen näköinen tausta, joka muistuttaa kalliota, kivikkoa, mitä kukin tekijä haluakaan sen muistuttavan.
Taustan voi nikkaroida styroksista, eristyslevyistä tai vaikka polyuretaanivaahdosta, joka toimii tässä oikein hyvin.
Tarvikkeesi voivat siis olla esim. uretaanivaahto, uretaanipyssy, aineet uretaanin päällystämiseen ( oivia tähän ovat Elastupor ja Rockoflex), pensselit, veitsi, multa/hiekka/turve tai vastaavaa luonnonmateriaali. Mahdollisesti haluat terraarioosi vesiputouksen ja sumutusjärjestelmän - näihin on omat tuoteratkaisunsa.
Lisäksi kaivannet luonnollista ilmettä antavia juurakoita ja oksia. Aidot kasvit ovat pilkku iin päälle.

Tuotteita terrascapingiin löydät myymälöistämme sekä verkkokaupastamme.

Muutamia erilaisia ratkaisuja näet alla olevassa videossa:

Terraarion somistaminen

Voit myös tyytyä "pelkkään" somistamiseen. Esimerkiksi ExoTerran terraarioissa on mukana kiveä jäljittelevä styroksi-tausta, ja Exo-Terran laajassa tuotevalikoimassa on paljon somistukseen sopivia tuotteita, joiden avulla saat terraariosta kauniin ja toimivan kokonaisuuden.  Lisävinkkejä alla olevassa videossa: