Kaksi uutta kummikoiraa

Pro Animals Finland ry eli PAFi ry

PAFi ry on syksyllä 2005 perustettu suomalainen yhdistys, joka pyrkii auttamaan kodittomia ja huonosti kohdeltuja eläimiä.
PAFi ry pyrkii auttamaan keskitetysti yhtä tahoa kerrallaan tekemällä pitkäjänteistä ja kestävään kehitykseen perustuvaa eläinsuojelua.
Yhdistyksen yhteistyökumppani syksystä 2005 saakka on ollut Pro Animals Romania (PAR), joka ylläpitää yli 500 kodittoman koiran tarhaa Targu-Jiun kaupungissa Romaniassa sekä huolehtii Gorjin läänin eläinsuojeluasioista.
PAFi auttaa ylläpitämään tarhan asukkien oloja, pyrkii muuttamaan ihmisten asenteita myönteisemmäksi ja auttaa löytämään koteja kodittomille eläimille. PAFi ry ei kuitenkaan tuo Suomeen kodittomia koiria tai kissoja muista maista vaan auttaa niitä paikallisesti valitsemassaan kohteessa. Tehtävä ei ole helppo, mutta PAFi ry uskoo saavan tukea eläimiä rakastavilta ja niille hyvää toivovilta ihmisiltä.

Yhteistyö Faunattaren ja PAFin välillä
PAFi:n työ vastaa pitkälti myös Faunatar-ketjun arvoja: eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen mahdollisimman paikallisesti eläintä ja sen oloja kunniottaen. Romanian avustusprojekti Targu-Jiun kaupungissa on kohde, jota haluamme olla laajemminkin tukemassa.
Olemme osallistuneet useisiin PAFin toiminnan tukemiseksi järjestettyihin tapahtumapäiviin ja keräyksiin, olemme myös mukana PAFin kummikoiratoiminnassa.

Mitä kummikoiratoiminta on?
Kummikoiratoiminnalla pyritään takaamaan tarhan koirien riittävä päivittäinen ravinnon saanti sekä tarpeelliset hoidot. Tarhalle hylätään jatkuvasti sekä aikuisia koiria että pentuja. Toivommekin, että mahdollisimman moni ryhtyisi tarhan koirien kummiksi, jotta ne eivät joutuisi näkemään nälkää ja ne saisivat asianmukaista hoitoa.

Kummikoiramme:

Uusimmat kummikoiramme ovat HOBBIE ja ROTTIE!

HOBBIE,
FAUNATAR ENTRESSEN KUMMIKOIRA

Hobbie oli pyydystetty kaupungin ylläpitämälle tarhalle, jossa sen kunto alkoi nopeasti heikkenemään. Carmena ei voinut seurata koiran kitumista, joka olisi johtanut hitaaseen kuolemaan vaan otti Hobbien hoiviinsa omalle tarhalleen. Hobbie sai hetkessä elämänhalunsa takaisin päästyään Carmenan ja Patrician hoiviin. Se voimistui silmissä ja sai lihaa luidensa ympärille. Hoobbiesta sukeutui todella komea koira ja sen luonne on mitä lempein. Hobbie rakastaa Carmenaa ja tykkää kovasti pikkuisista koirista ja kaitsee pentuja mielellään tarhalla.

ROTTIE,
FAUNATAR HÄMEENLINNAN KUMMIKOIRA

Rottien entinen omistaja oli tuonut sen tarhalle ja kertonut tappavansa koiran ellei sitä oteta tarhalle. On käsittämätöntä kuinka julmasti ihmiset käyttäytyvät viattomia luontokappaleita kohtaan ilman minkäänlaista omaatuntoa. Rottien kaltaisia ystävällisiä ja herkkiä hylättyjä ja kaltoin kohdeltuja koiria on Romaniassa aivan liian paljon.

CICCIOLINA,
FAUNATAR KOSKIKESKUKSEN KUMMIKOIRA

Cicciolina on todellinen kaunotar. Et voi ohittaa tarhaa huomaamatta sitä. Cicciolina on rauhallinen neito. Se on hyvin ystävällinen ja ihastuttava tyttö. Carmena löysi Cicciolinan kadulta hyvin huonossa kunnossa ja iho-ongelmaisena. Kuten kuvasta näet, se on hyvin parantunut. Toivottavasti Cicciolina löytää kodin joku päivä.

PEPPI,
FAUNATAR MYYRMANNIN KUMMIKOIRA

Peppi on noin 4-vuotias tyttö ja se löydettiin vaeltelemasta Tg-Jiun katuja yksinään vain muutaman kuukauden ikäisenä. Se oli liian nuori selviämään omillaan, joten Carmena otti Pepin tarhalle ja piti siitä huolta. Peppi selvisi ja asuu nyt tarhalla ystäviensä kanssa. Peppi on hyvin suloinen ja leikkisä koira.

CARLIGEL,
FAUNATAR JUMBON KUMMIKOIRA

Carligel on pelastettu viime hetkellä kaupungin palkkaamien koiranpyydystäjien autosta matkalla metsän laitamille, jossa hänet ja muut autossa olleet koirat olisi päästetty vapaaksi ja ammuttu kuoliaaksi.

GILDUCA,
FAUNATAR LOHJAN KUMMIKOIRA

Gilduca on hylätty tarhalle pimeän yön turvin. Carmena löysi hänet köytettynä puuhun tullessaan töihin tarhalle eräänä aamuna. Gilduca oli nälissään ja hänen turkkinsa sekä ihonsa oli täynnä loisia. Gilduca on varmastikin ollut jonkun "lemmikki", mutta hänestä ei oltu huolehdittu pitkään aikaan. Carmena hoiti Gilducan ihon ja turkin kuntoon ja nyt Gilduca näyttää upealta. Gilduca on rauhallinen ja ystävällinen koira, joka osaa nauttia elämästä ja ystävistä.

DONNA,
FAUNATAR ARABIAN KUMMIKOIRA

Donna pelastettiin rankkurilta ja tuotiin tarhalle. Monien hoitojen ja rakkauden ansiosta se on unohtanut huonot muistonsa ja asuu nyt ystäviensä kanssa Pro Animals Romanian tahalla. Uudelle tarhalle Donna pääsi syksyllä 2012.

LUNA,
FAUNATAR SEINÄJOEN KUMMIKOIRA

Mustalaiset hylkäsivät Lunan tarhalle, koska eivät olleet koiraan tyytyväisiä. Luna ei ollut hyvä vahtikoira, koska se vain halusi leikkiä toisten koirien kanssa – se halusi leikkiä jopa pöllöjen kanssa! Nyt Luna on onnellinen, koska se voi leikkiä ystäviensä kanssa niin paljon kuin haluaa.

HAZEL,
FAUNATAR KOTKAN KUMMIKOIRA

Carmena löysi Hazelin Tg-Jiun kaupungin laidalta, jossa hän käy päivittäin ruokkimassa kodittomia koiria. Hazel vaikutti sairaalta ja Carmena vei Hazelin eläinlääkärin tutkittavaksi. Hazelila ei onneksi todettu mitään vakavaa ja kun hän oli saanut riittävästi vitamiineja ja lepoa, oli kaikki hyvin ja tyttönen jälleen pirteä. Ny suloinen Hazel viihtyy PARin uudella tarhalla ystävineen.

SOPHILA,
FAUNATAR LÄNSIKESKUKSEN KUMMIKOIRA

Sisarukset Sophila ja Nela joutuivat PARin tarhalle, kun niiden omistaja muutti Bukarestiin eikä voinut ottaa lemmikkejään mukaan. Sophila ja Nela ovat hyvin leikkisiä ja muihin ystävällisesti suhtautuvia koiria, jotka toivovat löytävänsä joskus vielä uuden kodin.

VASILE,
FAUNATAR SKANSSIN KUMMIKOIRA

Vasile on jo iäkkäämpi herrasmies. Vasilella ja sen ystävällä Hanalla oli omistaja. Koirat vartioivat omistajansa omaisuutta hyvin. Eräänä päivänä Vasilen ystävä Hana synnytti seitsemän pentua. Kolmen kuukauden kuluttua koirien omistaja ottikin toisen koiran, puhdasrotuisen, ja hylkäsi Vasilen ja Hanan pentuineen tarhalle. Nykyään Vasile elää yhdessä Hanan kanssa PARin tarhalla. Vasile on hyvin ystävällinen koira ja hän pääsi uudelle tarhalle lokakuussa 2012.

LUNA,
FAUNATAR KOUVOLAN KUMMIKOIRA
Luna oli tuotu koirien pyydystäjien toimesta Tg-Jiun kaupungin tarhalle ja sen kunto heikkeni hyvin nopeasti niin pahaksi, että Luna pysyi hädin tuskin jaloillaan. Jos Luna olisi jäänyt kaupungin tarhalle vielä muutamaksikin päiväksi, olisi se varmasti menehtynyt sinne. Nyt Luna voi hyvin ja näyttää tosi upealta. Luna tykkää leikkiä toisten koirien kanssa ja on valloittavan iloinen koira.

Lisätietoja PAFi ry:n toiminnasta löydät osoitteesta www.proanimalsfinland.net