Kissan perushoito

Sisäsiisteyskasvatus
Kun kissa tulee uudelle omistajalle 12 viikkoisena on se jo sisäsiisti, eli osaa käyttää hiekkalaatikkoa. Jos talo on iso, kannattaa pennulle laittaa useampi laatikko esille aluksi, että se varmasti löytää sen kun hätä yllättää. Uudessa kodissa voit näyttää sille laatikon laittamalla sen hellästi hiekalle. Jos olet esim. Lähdössä matkalle, voit yrittää pissattaa kisusi laittamalla sen laatikkoon, useimmiten se oppii senkin.

Ruokinta
Kissa on lihansyöjä ja se haluaa syödä useita kertoja päivässä – vähän kerrallaan. Kissoille ei voi antaa kotiruokia – kissan elimistö ei kestä samanlaisia hiilihydraatteja kuin koira tai ihminen. Useimmiten kissan ruokavalion perusta on laadukas kuivamuona, joka saa olla tarjolla kaiken aikaa. Kissa tarvitsee lisäksi tuoreruokaa – yhden tai kaksi kertaa päivässä laadukas kissansäilyke ruoka on helpoin ja turvallisin. Pentukissa voi syödä vielä neljäkin kertaa päivässä. Suhde tuoreruoka / kuivamuona olisi hyvä olla määrällisesti 50%/50%
Pyydä kissan kasvattajalta tarkat ohjeet siitä kuinka hän on kissojaan ruokkinut ja jatka samaa ruokavaliota kotonasi. Voit totuttaa kissan toisenlaiseen ruokaan ja uusiin raaka-aineisiin, mutta tee se pikkuhiljaa, sekoittamalla kissalle tuttuun ruokaan pieniä määriä uusia aineksia.
Myymälöissämme myydään useita kissanruokamerkkejä, henkilökuntamme opastaa Teitä kissanruokamerkkien viidakossa. Yhdessä kissanne ikään, kokoon, rotuun, aktiivisuuteen ja mahdollisiin yliherkkyyksiin paneutumalla löydämme sen oikean ruokamerkin.
Raikasta vettä tulee olla aina saatavilla. 

Turkinhoito ja peseminen
Erilaiset turkit vaativat erilaisia hoitotoimenpiteitä. Kissa itse hoitaa turkkiaan todella paljon, useita tunteja päivittäin. Turkin hoidossa tärkeintä on laadukas ravinto – hyväkuntoisen kissan turkki pysyy kunnossa helpommin kuin huonokuntoisen. Turkin pituudesta ja laadusta riippuen on hyvä olla joko kampa tai harja tai molemmat.
Näyttelykissoja pestään näyttelyihin, mutta joskus vain kotonakin asustelevaa kissaa pitää pestä. Varsinkin kissan häntään saattaa erittyä rasvaa, joka pesemättömänä aiheuttaa kivuliaan rasvahännän, joka tarvitsee sitten jo eläinlääkärin hoitoa.
Henkilökuntamme opastaa laadukkaiden shampoiden ja pesuvinkkien kanssa!

Sopiiko meille kissa? >>

Kissan hankinta >>

Kissarodut >>

Kissan terveys >>

Kissan tarvikkeet >>