Kissan tarvikkeet

Kissa saapuu kotiin, mitä on hyvä hankkia jo etukäteen?

Ainakin seuraavat tarvikkeet on hyvä olla etukäteen:
Kissanruokaa – luovutusikäisille pennuille on aivan omat ruuat, joita löytyy valikoimistamme.
Nukkumapaikka – kissanrodusta riippuen kissoilla on erilaisia toiveita nukkumapaikan suhteen. Jotkut kissat haluavat nukkua korkealla, jolloin tukeva kiipeilypuu tasoneen ja pesineen on hyvä valinta. Jotkut rodut taas mielellään nukkuvat matalalla, jolloin peti on hyvä ratkaisu. Jotkut rodut vaativat lämpöä, jolloin katollinen lämmin pesä on paras ratkaisu.
Raapimapuu tai raapimataso – kissa raapii poistaakseen kynnestään uloimman kerroksen – siihen tarkoitukseen on hyvä olla oma raapimapaikka: lauta, kiipeilypuu, taso tai  tolppa, johon kissa voi lyhentää kynsiään. Tämä säästä sohviasi. Huonekalujen ja seinien raapimista vähentää myös kissan kynsien pitäminen lyhyenä leikkaamalla ne säännöllisesti.
Ruokakupit ja vesikuppi - Kissa tarvitsee kolme kuppia: yhden vedelle, yhden kuivaruualle ja yhden tuoreruualle. Keraamiset ja teräksiset kupit ovat hyviä. Jotkut kissat eivät suostu juomaan muovikupista, jolloin kiiltävä teräskuppi on paras vesikuppina, veden läikkyminen kupissa innostaa juomaan. Myymme myös kuppien alle tarkoitettuja alustoja joiden avulla kuppien ympäristö pyssy siistimpänä.
Valjaat ja hihna : jos aiot totuttaa kissasi ulkoilemaan valjaissa, voi totuttelun aloittaa kun kissa on ensin muutaman viikon tutustunut perheeseen ja tuntee olonsa turvalliseksi. Tämä on tietenkin hyvin yksilöllistä.
Leluja: niitä ei ole kissalla koskaan liikaa. Kissan kaktivoimiseksi ja pentukissan lihaksiston hyvän kehityksen tueksi on hyvä, että kissalla on leluja joiden kanssa se leikkii ja liikkuu. Kissa leikkii paljon myös aikuisena.
Turkinhoitovälineet: Harja tai kampa, turkin pituudesta riippuen – kissa on hyvä opettaa hoitotoimenpiteisiin pienestä asti.
Kynsisakset: Kissan kynsien säännöllinen leikkaaminen turvaa tapettien ja huonekalujen säilymisen
Hiekkalaatikko: Kissa on jo emon opastuksella oppinut sisäsiistiksi. Kannattaa kysyä onko laatikko ollut katollinen vai avonainen ja aluksi uudessa kodissa käyttää samantyylistä laatikkoa. Jos kissa on tottunut avovessaan, voi sen pikkuhiljaa totuttaa katolliseenkin malliin, aluksi vaikka ilman ovea.
Kissanhiekka: Kissanhiekoissa on paljon valikoimaa. Laadukas hiekka takaa sen, että kotona ei tuoksu kissanjätökset, eikä myöskään märkä hiekka. Laadukkaat hiekat kestävät myös kauemmin, kun eivät mene heti ”velliksi”. Kysy mitä hiekkaa pennulla on ollut ja käytä aluksi samaa – sekoittamalla toiseen voit pikkuhiljaa siirtyä haluamaasi merkkiin.
Kuljetusboxi: Kissan kuljettaminen autossa ilman asianmukaista kuljetusboxia on vaarallista. Kissa voi hypätä kuljettajan syliin ja aiheuttaa vaaratilanteen. Henkilökuntamme opastaa sopivan kokoisen boxin hankinnassa.

Mitä muita kissatarvikkeita saatan tarvita?
- Silmävesi
- Korvavesi
- Hammasharja, hammastahna, hammaskiveä ehkäiseviä tuotteita
- Shampoo ja hoitoaine
- Lisäravinteet kuten vitamiinit ja hivenaineet (tarve riippuu mm kissan ruokavaliosta)
- Trimmausvälineet: sakset, ohennussakset
- Lämmin villapaita tai sadeasu
- Turvavyö
- näyttelyhäkki
- Aktivointileluja aivojumppaa varten
- Punkkipanta l. yrttipanta
- Nimiriipus
- Mitä ikinä kissa voikaan tarvita... auton penkinsuoja, ensiapulaukku, pelastusliivit, heijastintuotteet, matkavesipullo... kaiken saat Faunatar-myymälöistä. Mikäli etsimänne tuote ei kuulu myymälämme vakiovarustukseen saatte sen tilaustuotteena. Tervetuloa kysymään lisää!

Sopiiko meille kissa? >>

Kissan hankinta >>

Kissarodut >>

Kissan terveys >>

Kissan perushoito >>