Koirarodut

Mikä rotu?

Koirarotuja on yli 300 erilaista. Rotuja on jalostettu erilaisiin tarpeisiin paimentamaan, vartioimaan, noutamaan, jäljittämään, riistaa ajamaan... rotuja löytyy seurakoiriksi, juoksukilpailuissa loistaviksi vinttikoiriksi, rekeä vetäviksi rekikoiriksi. Koirarotujen luonteissa on näin ollen suuria eroja, ja eroja on myös ulkonäöissä. Koiraroduista pienin, chihuahua, painaa vain 0,5-3 kg, kun taas kaikkein painavin koirarotu, mastiffi, painaa jopa reilusti yli 100 kg. Karvanlaaduissa on eroja, väreissä lukemattomia mahdollisuuksia. Puhumattakaan siitä, kuinka monenkirjava on sekarotuisten koirien valikoima. Sekarotuista koiraa valitessa olisikin hyvä tietää mitä kaikkia rotuja koiran vanhemmissa on - näin osaat suurinpiirtein odottaa minkälaisen koiran olet hankkimassa.

Kannattaa tarkkaan harkita minkätyyppistä koiraa itselleen toivoo. Oletko vailla metsästyskaveria, haluatko kenties aloittaa agility-harrastuksen, odotatko koiralta vahtitaitoa, ehkä juoksukilpailujen jännitystä, kaipaatko vauhdikasta lenkkikaveria vai rauhallista kotikoiraa? Mieti myös missä asut -kaikki rodut eivät sovellu kerrostaloon, ja toisaalta: kaikki eivät sovi ulkokoiriksikaan. Haluatko koiran olevan iso vai pieni - pitkäkarvainen vai lyhytkarvainen... Kaikkien koirien turkki vaatii hoitoa, mutta pitkäkarvaiset rodut tai rodut joita trimmataan, vaativat sitä yleensä enemmän kuin lyhytkarvaiset rodut.
    Lisää tietoa eri koiraroduista saat koirakirjoista ja internetistä. Kannattaa myös käydä koiranäyttelyissä ja kysellä siellä lisää eri koirien omistajilta ja kasvattajilta - he varmasti kertovat mielellään valitsemastaan ja omasta mielestään "siitä kaikkein parhaasta koirarodusta" lisää.

Kaikissa myymälöissämme kautta Suomen myydään ruokia ja tarvikkeita koirille. Osaan valikoimistamme pääset tutustumaan verkkokaupassamme, klikkaa lisäinfoa TÄSTÄ >>