YrttiTarhaa kotimaasta

Laatua ja puhtaita makuja kotimaisilta pelloilta

Kaneille ja jyrsijöille on perinteisesti tarjottu herkkuna erilaisia siementankoja ja muita, nimenomaan erilaisiin siemeniin pohjautuvia herkkupaloja. Hyvin siemenet pikkuystäville toki maistuvat, mutta halusimme löytää siemenpohjaisten herkkujen rinnalle muitakin, terveellisempiä vaihtoehtoja - ja tietenkin toivoimme löytävämme nämä vaihtoehdot kotimaisilta pelloiltamme. Näin alkoi YrttiTarha-sarjaan kuuluvien kotimaisten yrttien ja muiden kasvien etsintä.
     Etsintämme on tuottanut tulosta – tällä hetkellä YrttiTarhan kotimaisista vaihtoehdoista löytyy jo mm. siankärsämö, voikukka, pajunkuori, koivunlehdet, maitohorsma, nokkonen, vadelma sekä mesiangervo. Rajoitetusti saamme tarjolle myös kotimaista kissanminttua, sekä erilaisista kasveista tehtyjä ”cocktaileja”.
    Kaikki YrttiTarha-sarjan kotimaiset kasvit on viljelty ja kuivattu pienillä suomalaisilla tiloilla, joissa panostetaan ennen kaikkea tuotteiden korkeaan laatuun. Kasvit on valittu terveyttä edistävien ominaisuuksiensa mukaan, jotta ne ovat parhaalla mahdollisella tavalla tukemassa kanien ja jyrsijöiden tervettä kasvua ja kehitystä. Tuotteet sopivat loistavasti myös muille kasviksia syöville eläimille, kuten maakilpikonnille.

Avainlipputunnus laadun takeena

Olemme saaneet YrttiTarhan kotimaisille tuotteillemme Avainlipputunnuksen, josta olemme aivan erityisen iloisia.

Miten eri yrtit vaikuttavat
 

SIANKÄRSÄMÖ 

Siankärsämön kerrotaan vaikuttavan ruoansulatuksessa ja helpottavan ravintoaineiden imeytymisessä. Se sisältää piidioksidia, jonka uskotaan auttavan haavojen paranemisessa ja kudosten uudistumisessa.

VOIKUKAN LEHDET

Voikukan lehti toimii luonnollisena diureettina. Sen myös sanotaan auttavan verenpaineen ja verensokerin hallinnassa. Voikukan lehdet sisältävät runsaasti eri vitamiineja, kuten A-, B- ,C- ,E- ,D ja K-vitamiineja. Lisäksi lehdistä löytyy runsaasti rautaa, kaliumia ja magnesiumia.

PAJUNKUORI

Pajun kuoren sisältämä salisiini-glykosidi pilkkoutuu elimistössä saligeniiniksi ja glukoosi-sokeriksi. Tästä se hapettuu salisyylihapoksi, jota käytetään mm. aspiriinin valmistuksessa. Pajun kuoren terveydelliset vaikutukset ovat laajoja, sen sanotaan mm. alentavan kuumetta, reumaattisia oireita ja kipua. Lisäksi pajun parkkiaineiden sanotaan vaikuttavan ruoansulatuksellisia vaivoja ehkäisten.

KOIVUNLEHDET

Koivun lehdet sisältävät runsaasti flavonoideja, tanniineja, triterpeenejä (betuliinin lähde), aromaattisia öljyjä ja askorbiinihappoa.
Koivun lehtien uskotaan auttavan maksan ja virtsatievaivojen hoidossa.

MAITOHORSMA

Rentun ruusunakin tunnettu maitohorsma on mukava lisäravinto kasvinsyöjille. Maitohorsman lehdet sisältävät reilusti ravintokuitua, fosforia, riboflaviinia, C- ja A-vitamiinia. Nuorena kerätyt lehdet maistuvat herkullisen makealta.

NOKKONEN

Nokkonen on arvostettu kasvi monista syistä. Se sisältää tärkeitä A-, B-, E- ja K-vitamiineja. Nokkosessa on mm. pinaattiin verrattuna seitsenkertaisesti rautaa. Se vahvistaa immunologista järjestelmää ja lisää veren happipitoisuutta. Se on diureetti, kehoa puhdistava ja epäpuhtauksia poistava.
Se auttaa ennaltaehkäisemään virtsateiden infektioita ja tukee haiman, maksan ja vatsan toimintaa. Kaiken lisäksi se maistuu hyvältä.

VADELMAN LEHDET
Vadelman lehtien sanotaan auttavan moneen vaivaan, kuten rentouttamaan lihaksia rasituksen jälkeen. Lehtien sisältämät tanniinit ovat hyväksi ruoansulatukselle.

MESIANGERVO

Mesiangervon vaikuttavia aineita ovat flavonoidiglykosidit (1-2%; pääasiassa rutiinia, isokversitriinia ja spirakosidia), eteerinen öljy (sisältää spireosidia, spireiiniä, salisiinia, gaulteriiniglykosidia, salisyylialdehydiä ja metyylisalisylaattia), pyrogallolityyppinen parkkiaine (juurakossa), heliotropiini, kivennäissuolat, C-vitamiini ja tanniinit.
Mesiangervon uskotaan voivan alentaa kuumetta ja sen sanotaan hoitavan tulehduksia ja kipuja. Mesiangervolla sanotaan olevan myös sydämen ja verisuonten terveydelle positiivinen vaikutus.

 

YrttiTarha Kotimainen herkkuruoho

Tämä itse kasvatettava valmis seos on oikea ravintopommi!
YrttiTarha Kotimainen herkkuruoho sisältää: Kauransiemen, ohransiemen, vehnänsiemen, heinäsiemenseos ja vermikuliitti.
      Ohranoras sisältää runsaasti betakaroteenia, foolihappoa, erilaisia B-vitamiineja,  C-vitamiinia sekä kivennäis- ja hivenaineita. Ohranoraassa on myös monia tärkeitä entsyymejä ja vastikään löydettyä antioksidanttia. 
      Vehnänoraiden kuiva-aineessa on runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja aminohappoja. Vehnänoraissa on todettu olevan yli 90 mineraalia.

Käyttöohje:
Pidä alusta kosteana. Pidä rasia hämärässä ja peitä esim. kelmulla kunnes siemenet itävät. Tämän jälkeen poista kelmu ja siirrä rasia aurinkoiseen paikkaan. Tarjoa ruoho suoraan astiasta tai leikkaa tarjottavaksi sopiva määrä.