Krokotiilisalamanteri

Faunatar-myymälöissä kautta maan on tarjolla terveitä ja kauniita terraarioeläimiä, joihin voit tulla tutustumaan paikan päälle. Lajien saatavuudet eri myymälöiden välillä vaihtelee, sillä terraarioeläinten laajan kirjon vuoksi kaikki sivuillamme esiteltyjä lajeja ei ole mahdollista myymälöiden rajoitetuissa tiloissa pitää tarjolla. Mikäli kaipaamaasi terraarioeläinlajia ei ole juuri nyt lähimmässä myymälässämme tarjolla kysäise henkilökunnaltamme, olisiko sellaisen tilaaminen mahdollista - usein on.
Koulutettu henkilökuntamme kertoo lisää eri lajien hoidosta ja esittelee näiden tarvitsemia tuotteita mielellään.
Terraariotuotteita löydät myös verkkokaupastamme.

KROKOTIILISALAMANTERI
Tieteellinen nimi: Tylotriton verrucosus
Nimi englanniksi: Mandarin salamander / Crocodile newt

Levinneisyys luonnossa: Läntinen Kiina ja viereiset alueet Indo-Kiinassa.

Habitaatti ja käyttäytyminen: Ennen metaforfoosia akvaattinen, mutta aikuisena maalla viihtyvä laji.
Viihtyy kosteikossa mätänevien lehtien ja muun orgaanisen jätteen seassa lymyillen. Aktiivinen hämärällä, varsinkin sateen jälkeen.

Ravinto: Hyönteiset kuten madot, sirkat, toukat, perhoset, hämähäkit ym. Silloin tällöin voidaan antaa myös lihan ja sisäelinten paloja sekä hiiren "pinkkejä". Vitamiinien ja kalsiumin lisäys ruokaan varsinkin voimakkaassa kasvuiässä oleville yksilöille.

Koko aikuisena: Noin 18 cm.

Terraario: Vähintään esim. 70 x 40 x 35 cm.
Lämpötilana n. 25 astetta päivisin, noin 20 astetta öisin.
Piilopaikkoja.
Varsinkin lisääntymisaikana kookas vesiastia, jonka vesi pidetään puhtaana.

MUUTA HUOMIOITAVAA

Toisin   kuin   nisäkkäät   eivät   sammakkoeläimet   kaipaa   hoitajaltaan yhteisiä  seurusteluhetkiä,  vaan  voivat  kokea  ne  ahdistavina. Liiallinen käsittely   saattaa   pahimmassa   tapauksessa   aiheuttaa   niille   tarpeetonta stressiä, josta saattaa seurata ruokahaluttomuutta   ja muita   ongelmia.  Lisäksi  ihmisen  iholla  oleva hiki, rasva,  saippuajäämät ja  muu  lika  voivat  olla  erittäin  vahingollisia sammakon  herkälle  iholle. Pese  aina  kätesi  huolellisesti  ennen  hoitotoimenpiteitä  akvaariossa  tai sammakkoon koskemista.
Mikäli   eläin   vaikuttaa   sairaalta, käyttäytyy    oudosti    tai    kieltäytyy useita  kertoja  peräkkäin  syömästä, ota  yhteyttä  sammakkoeläimiin  perehtyneeseen eläinlääkäriin tai eläimen  myyjään. Yllättävien  tilanteiden varalle on hyvä selvittää etukäteen,     mistä     löydät     sammakkoeläinten    hoitoon    perehtyneen eläinlääkärin.
Huolehdi hygieniasta, jotkin sammakkoeläimet  ja  matelijat  saattavat   kantaa    salmonellabakteeria normaalina suolistobakteerinaan.

© Faunatar-ketju.

Blogi: Mistä hankkisin pikkulemmikkini?
Tälläkin hetkellä monessa perheessä harkitaan lemmikin hankintaa kotiin. Ennen lemmikin hankintaa on aina tärkeää perehtyä lemmikin oikeaan hoitoon, kohteluun ja kasvatukseen jo etukäteen.... Lue lisää >>

 

 

Tietoa: eläimen myynti alaikäiselle asiakkaalle
Vastuu eläimen hyvinvoinnista on huoltajilla, joten huoltajan tulee olla suostuvainen eläimen hankintaan. Tästä syystä emme myy eläimiä alaikäisille ilman vanhempien mukanaoloa.... Lue lisää >>

 

 

Tietoa: eläimen palauttaminen myymälään / reklamointi
Eläimiä koskevat palautukset tai vaihdot sovitaan aina tapauskohtaisesti. Katsomme aina asiakkaan kanssa eläimen myyntitilanteessa läpi sen, että eläin on terve, siinä ei ole ulkoloisia ja se on luovutusiän ylittänyt... Lue lisää >>