Lemmikki tuo iloa elämään

Nyt vietetään paljon aikaa kotona oman perheen kanssa. Etätyöskentely ja etäkoulu ovat päivän sana, valitettavan monilla myös lomautukset ja irtisanomiset tuovat elämään aivan uuden kulman. Nämä seikat, lähestyvän kesän lisäksi, ovat innostaneet monia perheitä hankkimaan suunnittelemansa lemmikin juuri nyt, kun aikaa lemmikin kanssa seurusteluun on normaalia enemmän.

Suomen Kennelliitto kertoi MTV3 Uutisaamussa 7.4.2020, kuinka koirien kysyntä on nyt kasvanut. Moni koiraa suunnitellut hankkii koiran juuri nyt, sillä pentukoiran kanssa on nyt normaalia enemmän aikaa olla ja harjoitella yhdessäelämisen rutiinit kuntoon.
Myös pikkulemmikeiden kotiuttamiseen ja hoitorutiineiden oppimiseen löytyy monella nyt normaalia enemmän aikaa, joten kanit, jyrsijät, terraarioeläimet, akvaariot ja muut Faunattaresta löytyvät eläinystävät ovat nyt sangen suuressa suosiossa. Meille ihmisille uuden opiskelu on helpompaa kun siihen annetaan aikaa, mutta ennen kaikkea on eläimen etu, kun ensihetket uudessa kodissa voidaan tehdä kiireettä. Näin koko perhe voi rauhassa totutella elämään uuden perheenjäsenensä kanssa.

Eläin antaa paljon

Pienikin eläinystävä antaa omistajalleen paljon. Eläimen hoito ja sen touhujen seuraaminen on mitä kiitollisinta ajanvietettä. Eläimen huomioiminen ja hellittely, erilaisten virikkeiden tarjoaminen ja miksipä ei vaikkapa uuden harrastuksen aloittaminen rotta-agilityn tai kanin estehyppytreenien muodossa tuo unohtumattomia hetkiä paitsi eläimelle, myös eläimen omistajalle.

Lapsiperheissä lemmikin hoitoon voi osallistua koko perhe. Ruokinta, pehkujen siivous, juomaveden vaihtaminen... moni perushoitoon kuuluva askare sopii (aikuisen avulla) lapsenkin tehtäväksi. Oman lemmikin hoitaminen on monelle lapselle päivän tärkein homma. Se tehdään hymyhuulin ja huolella, ja samalla lapsi oppii paitsi kunnioittamaan eläimiä ja luontoa, myös vastuunkantoa. Tästä voi olla suurestikin apua koulumenestyksessä ja vaikkapa oman huoneen siistinä pitämisessä.

Onko teidän perheeseenne suunniteltu lemmikkiä?
Faunatar-myymälät ovat silloin perhettänne varten. Kanit, marsut, hamsterit, gerbiilit ja muut jyrsijät, linnut, terraarioeläimet, akvaariokalat... monenlaiset pikkuystävät monenlaisiin perheisiin.

Kauppiaamme ja muu henkilökuntamme opastaa perhettänne mielellään eläinystävänne valinnassa ja hoidossa. Myymälöissämme voitte nähdä monia erilaisia eläimiä, kysellä niiden hoidosta, tutustua tarvikkeisiin.
Voitte lukea erilaisten lemmikkien hoidosta myös täältä nettisivuiltamme, kohdasta HOITO-OHJEITA>>

Harrastusmahdollisuuksia

Eläinten kanssa voi harrastaa kaikenlaista niin ulkona, kuin kodin olohuoneessakin. Olemme koonneet sivuillemme muutamien vinkkejä siitä, miten voit viettää aikaa lemmikkisi kanssa. Kurkkaa lisää TÄÄLTÄ>>

Katso myös:
Mistä hankkisin pikkulemmikkini?
Tälläkin hetkellä monessa perheessä harkitaan lemmikin hankintaa kotiin.
Ennen lemmikin hankintaa on aina tärkeää perehtyä lemmikin oikeaan hoitoon, kohteluun ja kasvatukseen jo etukäteen.... Lue lisää >>