Myyjä, koirahieroja Miitta


Jälkikäteen olen saanut kuulla vetäneeni eläimiä puoleeni jo ennen kuin osasin kävellä tai puhua. Allergisessa perheessämme lemmikkien pito ei kuitenkaan ollut helppoa, joten sisarusteni kanssa kasvoin ihastellessa isäni omatekemien paludaarioiden ja akvaarioiden hohtoa. Nelivarvaskilpikonna Kille oli ilonamme pitkään ja ensimmäisen kanini Pojun sain myös, kun olimme vähän isompia.
Hyvin pitkälti koko lapsuus tuli vietettyä tallilla hevosten kanssa touhuten, kunnes löysimme sisarusteni kanssa allergiaystävällisemmän koirarodun ja näin pitkään toivottu ensimmäinen koiramme suomenlapinkoira Alvari sai muuttaa perheeseemme ollessani 12-vuotias. Tässä kohtaa hurahdin koiramaailmaan.
Äitini jaksoi kuskata meitä Alvarin kanssa ympäri Pohjanmaata ja sen ulkopuolellakin koluten agilitykisoja ja tutustuttiin moniin muihinkin harrastuslajeihin. Yksi koira ei riittänyt, piti hankkia toinen ja kolmaskin.
Peruskoulun jälkeen oli selvää, että tämä ala on ”se mun juttu” ja onnekseni pääsyhaastateltavien joukosta tulin valituksi opiskelemaan lukion lisäksi eläintenhoidosta ammattia itselleni Kannukseen kennellinjalle. Kouluprojektina sain koulutettavakseni käyttölinjaisen saksanpaimenkoira Häjyn, jonka kanssa tutustuimme palveluskoiralajeihin syvällisemmin. Häjyllä oli iso rooli kasvussani koiran omistajana ja muistona diblomi poliisikoiran koulutuksesta on omalla kunniapaikallaan seinällä.
Tällä hetkellä toteutan unelmaani maalla Kirke-suomenpienhevosen ja Veeti-shetlanninponin, suomenlapinkoirien (Alvarin poika) Jukurin, sijoitusnarttujen Piikun ja tyttärensä Helyn kanssa. Seinäjoen Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen kautta päiviämme rikastuttavat myös kissat Felicia (Feukku) ja Nada (Naukku). Vuosiin on mahtunut omat paikkansa myös kaneille, hamstereille, gerbiileille, akvaarioille, isännän viljakäärmeelle, kuningasboalle, brasilian sateenkaariboalle ja muutamille hämähäkeille.
Seinäjoen Faunattareen pääsin tutustumaan harjoittelun merkeissä opiskeluaikoina (v. 2009) ja tässä sitä ollaan reilun kymmenen vuoden jälkeen ja opiskellaan edelleen, sillä tällä alalla et koskaan ole riittävän valmis! Työskennellyt olen kummassakin myymälöistämme pääsääntöisesti asettuen Ideaparkin myymälään.
Koirahierojaksi valmistuin vuonna 2019 ja vastaan asiakkaidemme koirien lihashuollosta HoitoTuvassamme Ideaparkin myymälässä. Into taitojen kehittämiseen on suuri ja jatko-opintoja odottelen alkavaksi syksyllä 2020. Palkitsevinta hieromisessa on koiran välittömän palautteen lisäksi omistajan terveiset, miten hieronnan vaikutukset ovat koirassa näkyneet. Parhaillaan pystyn vaikuttamaan koiran hyvinvointiin niin, että omistajan ja koiran yhteinen polku jatkuu vetreänä ja kivuttomana mahdollisimman pitkään. <3

© 2020 Faunatar