Myyjä Minna

Meidän perheeseen tuli ensin lemmikit ja sitten lapset, eli eläimet ovat kuuluneet arkeeni aina. Oman lemmikkiharrastuksen aloitin kissojen ja lemmikkilintujen muodossa, kunnes 1998 syksyllä meille vihdoin muutti kauan odotettu koira eikä siitä ole enää ollut paluuta.

Shetlanninlammaskoira Simban kanssa tutustuttiin agilityyn 2000 luvun alussa ja siitä se sitten kunnolla lähti! Yläasteella yhteishakua miettiessä törmäsin lehdessä mainokseen Kannuksen Kennellinjasta ja yhtään epäröimättä hain kouluun - ja monien kymmenien haastateltavien joukosta pääsin opiskelemaan kennelalaa 2005. Kolmen vuoden aikana pääsin todella kurkistamaan koirien sielunelämään syvemmin ja parhaimman opettajan eli Suomenlapinkoira Tuiskun kanssa aloitettiin kisaaminen tokossa ja kokeiltiin muitakin lajeja.

2007 lauma kasvoi toisella suomenlapinkoiralla ja siitä lauma on pikkuhiljaa kasvanut. Tällä hetkellä jaan arkeni viiden suomenlapinkoiran kanssa, joista kolme ovat omia kasvattejani. Olen kasvattanut paimensukuisia lapinkoiria nimellä Erimoone vuodesta 2013 ja pentueita on maailmalla seitsemän. Pidän tärkeänä jalostukseen käyttämieni koirien luonnetta sekä soveltuvuutta niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen poropaimenina, unohtamatta terveyttä ja toimivaa rakennetta. Vapaa-ajan vietto ongelmia ei tämän lauman kanssa ole ja kaikki mahdollinen aika kuluu luonnossa koirien kanssa samoillen. Kilpailen epäsäännöllisesti koirieni kanssa agilityssä, rallytokossa sekä tokossa. Paimennusta treenaillaan kesäisin lampailla, talvisin poroilla pohjoisessa.

© 2020 Faunatar