Myyjä Emilia

Eläimet ovat olleet iso osa elämääni sen alusta asti, synnyinkin etuajassa Maailman eläinten päivänä.
Lapsuuden kodissani oli aina paljon eläimiä. Isälläni oli terraarioeläimiä, joista osa lisääntyikin meillä. Esimerkiksi tiettävästi Suomen ensimmäiset vankeudessa syntyneet kalifornian kuningaskäärmeet kuoriutuivat meidän kodissamme, minun seuratessa nelivuotiaan innolla kuoriutumista vieressä. Äidilläni oli akvaarioita, rottia, kaneja, okahiiriä, kissoja sekä koiria.
Rakkaus hämähäkkeihin syttyi jo aivan pienenä tyttönä ja ensimmäisen oman lemmikkini, tunnistamattomaksi jäänyttä tarantula-lajia edustaneen Anteron, vaadin vieraillessani isäni kanssa Heinolalaisessa eläinkaupassa ollessani 3 –vuotias. Antero menehtyi 13 vuotta myöhemmin, mutta rakkaus hämähäkkeihin jäi. Tälläkin hetkellä meillä asustaa kymmenisen hämähäkkiä. Lisäksi kodissani asustaa skorpioneja ja skorpionilukki nimeltään Hapsiainen.
Nykyinen eläintarhani koostuukin enimmäkseen terraarioeläimistä; Hämähäkkieläinten lisäksi minulla on käärmeitä ja liskoja. Lisäksi minulla on kolme kissaa, maatiaiskissat Hunni ja Kippis, sekä cornish rex Tiksu
Päätymiseni eläinalalle oli hienoinen yllätys jopa itselleni. Olen koulutukseltani lähihoitaja, mutta ala ei ikinä tuntunut omalta. Päädyin työkokeiluun Faunatar Skanssiin ja jäin sille tielleni. Olen ollut Faunattaressa töissä jo vuodesta 2012, enkä usko haluavani enää tehdä muuta työtä. Erityisen mieluisaa minulle on, kun kohtaan kysymyksen, johon en tiedä vastausta, sillä haluan oppia joka päivä uutta ja selvittää asioita. Itselleni vieraampia ovat linnut ja pikkujyrsijät, mutta onneksi loistavassa työporukassamme on tietotaitoa joka lähtöön. Kaikkiin eläimiin liittyvissä asioissa saa kuitenkin tulla nykimään minua hihasta, jos en tiedä, niin selvitän.

© 2020 Faunatar