Myyjä Tekla

Perheessäni on aina ollut lemmikkejä. Kun olin lapsi, meillä asui muutama rotukissa ja brittiläisen lyhytkarvan pentuja syntyi silloin tällöin. Talouteen kuului myös sukkanauhakäärme ja chilentarantula. Samainen tarantula muuten asuu luonani yhä edelleen, joten se onkin pitkäaikaisin lemmikkini asuttuaan kanssani jo 18 vuotta, vaikka kuuluikin alun perin isoveljelleni. Ensimmäiset omat lemmikkini, kaksi kania, sain 11-vuotiaana ja kaneja olenkin omistanut aina siitä lähtien.
Hankin ensimmäisen koirani australianpaimenkoira Minkan 18-vuotiaana ja nykyään pian 9-vuotiaan Minkan kavereina ovat myös 7-vuotias mudi-sinhala hound Kaiku ja 1½-vuotias italianvinttikoira-phalene Sieppi. Näiden kavereiden kanssa on tullut kokeiltua monia koiraharrastuslajeja aina agilitysta esine-etsintöihin ja rallytokossa olen kisannut jonkin verran.
Eläinalalle suuntasin heti peruskoulun jälkeen eläintenhoitajan perustutkinnon kautta. Perustutkinnon aikana tutustuttiin pieneläinten lisäksi myös moniin tuotantoeläimiin ja hevosetkin ovat minulle ratsastusharrastuksen myötä tuttuja. Olen aina ollut kiinnostunut eläinten käyttäytymisestä, virikkeellistämisestä ja positiivisin keinoin kouluttamisesta. Sittemmin myös ravitsemus ja fyysisen terveyden ylläpito esimerkiksi lihashuollon keinoin ovat tulleet minulle tärkeiksi elementeiksi ja suoritinkin muutama vuosi sitten eläintenhoidon ammattitutkinnon koirahieronnan osaamisalalta.
Edellä mainittujen koirien, tarantulan ja kahden kanin lisäksi laumaan kuuluu tällä hetkellä kenian hiekkaboa, piikkihäntäagama, toinen tarantula (brachypelma vagans), sekä kesyhiiri. Olen myös harrastanut pitkään akvaarioita, mutta viimeisimmän muuton myötä altaat jäivät pois. Monenlaista pikkujyrsijääkin aina tavallisista hamstereista hieman eksoottisempiin arosopuleihin on joukon jatkona ehtinyt olla. Minua voikin rohkeasti nykäistä hihasta riippumatta siitä, mitä eläintä kysymyksesi koskee, koska jos en tiedä vastausta, haluan varmasti ottaa asiasta selvää!

© 2020 Faunatar