Palvelut jyrsijöille ja kaneille

Palvelut jyrsijöille ja kaneille

Kanit, marsut, kesyrotat, hamsterit ja monet muut pikkulemmikit kaipaavat kynsienleikkauksia, haju- tai rasvarauhasten puhdistuksia, turkinhoitoa ja muita hoitotoimenpiteitä. Faunattaren vakituisesta henkilökunnasta valtaosa on suorittanut eläintenhoitajan ammattitutkinnon. Näin voimme tarjota myös pikkulemmikeille asiantuntevia palveluita, tervetuloa!

 

Lähes kaikkien eläinystävien kynnet tarvitsevat säännöllistä leikkausta, sillä lemmikkinä elävien eläinten kynnet eivät välttämättä kulut luonnostaan lyhyiksi, toisin kuin villeillä serkuillaan. Säännöllinen kynsienhoito pitää jalat terveinä, eikä kynnen ydinkään pääse kasvamaan liian pitkäksi. Kynsienleikkausta tarjoamme niin HoitoTuvassa kuin myymälöissämmekin lähes kaikille lemmikeille, myös jyrsijöille ja kaneille.

Monet Faunatar-myymälät palvelevat pienten eläinystävien, kuten jyrsijöiden ja kanien lomahoidossa. Lemmikki tuodaan myymälään omassa häkissään tai terraariossaan, jollei toisin ole sovittu. Kukin eläin hoidetaan yksilöllisesti, sovimme aina etukäteen erityiset hoitovaatimukset ja muut yksityiskohdat, jotta perheenne voi lomailla rauhassa sen aikaa kun eläinystävänne on meillä vieraana.
Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme, muista myös aina varata aika etukäteen

Marsun pesu & kuivaus - palvelu sisältää kynsienleikkauksen. Palvelu sopii esimerkiksi pitkäkarvaisille marsuille, tai marsuille, joilla on edessään marsunäyttely.

Kanin pesu & kuivaus - palvelu sisältää kynsienleikkauksen. Palvelu on tarkoitettu kaneille, jotka ovat esim. sotkeneet itsensä, takapuoli on tahriintunut tms. Puhdas kani ei tarvitse pesua.

Hamstereiden hajurauhasen puhdistus on helppo tehdä varaamalla hamsterille aika Faunattaren HajuPutsiin.

Marsun rasvarauhasen puhdistus on helppo tehdä varaamalla marsulle aika RauhasPutsiin.

Joskus lemmikin korvat kaipaavat putsausta. HoitoTupamme henkilöstö puhdistaa lemmikkien korvat hellästi ja asiallisesti. Korvatulehdusten hoidossa oikea osoite on eläinlääkäri, mutta esimerkiksi värjäytyminen ja lian poistamisessa voimme auttaa.

Lemmikin sopiva paino arveluttaa monia, liikapainoa voi kertyä niin koiralle tai kissalle, kuin pienlemmikillekin. Monissa myymälöissämme on mahdollisuus käydä punnittamassa lemmikki - kerromme tarvittaessa myös vinkit liikkumiseen ja ruokailuun, jotta paino pysyy kohdillaan ja lemmikki voi mahdollisimman hyvin jatkossakin. Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme.

Punkit ovat lämpimän kauden riesa ulkoileville lemmikeille, ja punkin poistaminen voi joskus tuntua vastenmieliseltä tehtävältä. On kuitenkin tärkeää poistaa punkki mahdollisimman pian siitä kun se on havaittu, ja onneksi sen oikeaoppinen poistaminen lemmikin ihosta onnistuukin avullamme helposti. Kysy tarkemmin lähimmästä myymälästämme, muista myös aina varata aika etukäteen.

Etenkin nuorten pikkulemmikeiden sukupuolen määritys ei aina ole aivan helppoa. On kuitenkin hyvä, usein tärkeääkin, tietää onko perheen lemmikki tyttö vai poika.
Asiantunteva henkilöstömme voi auttaa lemmikin sukupuolen määrityksessä, kysy tarkemmin lähimmästä Faunatar-myymälästäsi.

Joskus lemmikin lääkintä voi tuntua hankalalta, kenties me voisimme olla avuksi?
HUOM: emme ole eläinlääkäreitä. Emme määrää eläinystäville lääkkeitä, eikä lääkkeitä voi meiltä ostaa. Mutta voimme kenties eläinlääkärin ohjeita noudattaen auttaa lemmikin hoidossa. Kysy tarkemmin myymälästämme ja sovi aika etukäteen.

© 2020 Faunatar