Pitkähäntälisko

Faunatar-myymälöissä kautta maan on tarjolla terveitä ja kauniita terraarioeläimiä, joihin voit tulla tutustumaan paikan päälle. Lajien saatavuudet eri myymälöiden välillä vaihtelee, sillä terraarioeläinten laajan kirjon vuoksi kaikki sivuillamme esiteltyjä lajeja ei ole mahdollista myymälöiden rajoitetuissa tiloissa pitää tarjolla. Mikäli kaipaamaasi terraarioeläinlajia ei ole juuri nyt lähimmässä myymälässämme tarjolla kysäise henkilökunnaltamme, olisiko sellaisen tilaaminen mahdollista - usein on.
Koulutettu henkilökuntamme kertoo lisää eri lajien hoidosta ja esittelee näiden tarvitsemia tuotteita mielellään.
Terraariotuotteita löydät myös verkkokaupastamme.

PITKÄHÄNTÄLISKO
Takydromus sexlineatus
Englanniksi Oriental six-lined runner

Levinneisyys luonnossa: Eteläinen Kiina ja Jaava, Kalimantan.

Habitaatti ja käyttäytyminen: Suhteellisen kosteilla alueilla viihtyvä, päiväsaikaankin liikkuva lisko.
Levinneisyysalueillaan lajia tavataan lähinnä ruohoisilta pelloilta, mutta myös jopa kivikoista. Laji ei varsinaisesti kiipeile, matalia pensaita lukuunottamatta, vaan viihtyy lähes kokonaan maassa aluskasvillisuuden peitossa.

Ravinto: Hyönteissyöjä. Vitamiinien ja kalsiumin lisäys ruokaeläimiin.

Koko aikuisena: Noin 30-35 cm, josta vartalon osuus n. 6 cm.

Terraario: Pohjapinta-ala vähintään esim. 60 x 40 cm, mutta nopealiikkeisenä laji viihtyy paremmin isommassa.
UVB-valaistus.
Lämpötila viileämmässä osassa terraariota päivisin 22-24 astetta, lämmittelypaikalla n. 35 astetta. Lämpö saa tippua öisin hieman alle kahdenkymmenen asteen.
Terraariota sumutellaan aamuisin kohtuullisesti, eläimet juovat vetensä tipoista, tästä huolimatta on terraariossa hyvä olla vesikuppi.

MUUTA

Matelijat  eivät  odota  hoitajaltaan  yhteisiä  seurusteluhet-kiä.  Liiallinen  käsittely  saattaa pahimmassa tapauksessa aiheuttaa  niille  stressiä,  josta saattaa  seurata  ruokahaluttomuutta ja muita ongelmia.      

Jos lisko lakkaa pitkäksi aikaa syömästä, käyttäytyy oudosti tai on sairaan oloinen, ota yhteyttä eläinääkäriin ja/tai eläimen myyjään. 

Huolehdi  hygieniasta,  monet matelijat saattavat kantaa luonnollisena  suolistobakteerinaan salmonellabakteeria. 

 © Faunatar-ketju.

Blogi: Mistä hankkisin pikkulemmikkini?
Tälläkin hetkellä monessa perheessä harkitaan lemmikin hankintaa kotiin. Ennen lemmikin hankintaa on aina tärkeää perehtyä lemmikin oikeaan hoitoon, kohteluun ja kasvatukseen jo etukäteen.... Lue lisää >>

 

 

Tietoa: eläimen myynti alaikäiselle asiakkaalle
Vastuu eläimen hyvinvoinnista on huoltajilla, joten huoltajan tulee olla suostuvainen eläimen hankintaan. Tästä syystä emme myy eläimiä alaikäisille ilman vanhempien mukanaoloa.... Lue lisää >>

 

 

Tietoa: eläimen palauttaminen myymälään / reklamointi
Eläimiä koskevat palautukset tai vaihdot sovitaan aina tapauskohtaisesti. Katsomme aina asiakkaan kanssa eläimen myyntitilanteessa läpi sen, että eläin on terve, siinä ei ole ulkoloisia ja se on luovutusiän ylittänyt... Lue lisää >>