Punakorvakilpikonna

Tieteellinen nimi: Trachemys (Chrysemys) scripta elegans
Nimi englanniksi: Red-Eared Slider

Levinneisyys luonnossa: Missisippijoen laaksossa Yhdysvalloissa

Habitaatti ja käyttäytyminen: Luonnossa punakorvia esiintyy lämpimissä, virtaamattomissa pehmeäpohjaisissa vesissä.
Konna on hyvin pitkäikäinen. Luonnossa laji harvoin elää yli 30-vuotiaaksi, mutta hyvällä hoidolla se voi terraariossa ylittää 60 vuoden iän.

Ravinto: Poikasina punakorvakilpikonnat ovat lihansyöjiä, mutta kasvaessaan muuttuvat sekasyöjiksi. Hyvin iäkkäät yksilöt saattavat itse asiassa syödä enemmän kasviksia kuin lihaa, tai jopa ainoastaan kasveja.
Sopivaa ravintoa ovat mm. tuore, perkaamaton kala, kokonaisena kuivattu kala, vähärasvainen liha, hiirenpoikaset, etanat, kastemadot, toukat, hyönteiset, tubifex-madot, ravut, katkaravut, osterit, simpukat, mustekala, sisäelimet, vihreät lehtikasvit, vesikasvit, vihannekset, juurekset ja hedelmät. Lisäksi markkinoilla on valtavasti erilaisia tehdasvalmisteisia ruokia kilpikonnille.
Tarvittaessa ravintoon lisätään vitamiini-hivenaine-valmistetta.

Koko aikuisena: Urosten pituus aikuisena on tyypillisesti 15 cm ja naaraiden 20-30 cm.

Terraario: Alle 250-300 litraista akvaariota ei kannata näille kavereille suunnitella.
Vesialueelle ei ole olemassa enimmäiskoko-rajoituksia. Jonkinlainen minimi on 100 litraa vettä jokaista aikuista kilpikonnaa kohden. Mielellään tietenkin huomattavasti enemmänkin, sillä punakorvakilpikonna ui lujaa, paljon ja mielellään.
Maa-alueen tulee olla niin kookas, että konnat voivat siinä kunnolla kavellä ja kuivua, pelkkä vedessä kelluva kaarnanpala ei siis riitä.
Veden sopiva lämpötila on 20-25 astetta.
Maa-alueelle asennetaan lämpölamppu, jonka alla lämpö saa kohota aina 45 asteeseen saakka. Maa-aluella tulee olla myös viileämpi alue (=saman lämpöinen kuin vesi), jotta konnat saavat itse valita ovatko viileässä vai kuumassa osassa maa-aluetta.
Tehokas suodatus on tarpeen.
UVB-valaistus. Sopiva valaistusaika noin 12 h / vrk.

Faunatar-ketju ei myy punakorvia, sillä nämä kuuluvat EU:n jäsenmaiden hyväksymään vieraslajiluetteloon. Luettelon sisältämien lajien maahantuonti, myynti, kasvatus, käyttö ja ympäristöön päästäminen on EU:ssa kielletty. Lisätietoja: http://www.vieraslajit.fi/fi