Solhedsin kesäiset tuotteet koiraperheeseen!

 

Kesä on tullut!

Kesällä nautitaan uimisesta ja ihanasta lämmöstä. Vai nautitaanko? Monelle uimista rakastavalle koiralle kesäajan korvatulehdukset ovat turhan tuttuja, joten tulehdusten ehkäisy korvien säännöllisellä putsauksella on nyt paikallaan.
Kesään kuuluvat myös monenlaiset hyönteiset. Suurin osa ei menoa haittaa, mutta joidenkin puremista/pistoista saattaa seurata kutinaa, raapimista ja ihon rikkoontumista. Rikkoontuneen ihon hoito ja korvien putsaus on hyvä tehdä kotimaisilla Solheds-tuotteilla, joilla helpotat lemmikkisi oloa kesäaikaan.

Solheds Derma8, korvan puhdistaja

OSTA VERKKOKAUPASTAMME >>

Derma8 on tutkitusti tehokas fysiologinen liuos koirien korvien puhdistukseen ja hoitoon. Tuotteen luonnonaineet hoitavat ulkokorvan ihoa ja auttavat estämään ihovaurion syntymistä sekä lieventävät kutinaa. Soveltuu säännölliseen ja tilapäiseen käyttöön sekä erinomainen apu lääkehoidon tueksi ”ongelma/hiivakorville” toistuvissa korvatulehduksissa.

 

Solheds Derma6, haavaöljy

OSTA VERKKOKAUPASTAMME >>

Derma6 haavaöljy on puhtaista ja luonnonmukaisista raaka-aineista valmistettu kirvelemätön ja tutkitusti tehokas apu hevosten ja koirien haavan hoidon hallintaan. Derma6 haavaöljyn sisältämät eteeriset öljyt auttavat pitämään haavan puhtaana sekä estämään ihovaurion leviämistä. Derma6 öljy tukee myös ihon uudistumista omega-3, -6, -7  ja -9 rasvahappojen ja eteeristen öljyjen avulla. Öljyn eteeriset öljyt tekevät usein koirille hoidetun alueen nuolemisesta epämiellyttävän. Etenkin kesällä hyönteisaikaan erinomainen apu pitämään haavat ja naarmut puhtaina myös hyönteisiltä. Avuksi myös kärpäsrähmäsilmien puhdistukseen ja ympäröivän ihon hoitoon. Lisäapua eläimesi hyvinvoinnista huolehtimiseen löydät Derma-tuoteperheen muista tuotteista.

Lisäinfoa haavojen hoidosta:

Haavojen paranemisprosessi jakaantuu 4 eri vaiheeseen.

1) tulehdusvaiheessa elimistön oma mekanismi pyrkii suojautumaan haavan aiheuttamilta vaaroilta (verihukka, vieraiden aineiden joutuminen kehoon)
2) haavan puhdistusvaiheessa elimistö pyrkii poistamaan kuolleen kudoksen ja vieraat aineet elimistöstä,
3) korjausvaiheessa elimistö aktivoituu korjaamaan vaurioita ja peittämään haavan,
4) maturaatiovaiheessa elimistö pyrkii viimeistelemään korjatun kudoksen. Haavan vaihe, sijainti ja vakavuus vaikuttaa sen hoitoon, jonka parhaiten arvioi eläinlääkäri.

Etenkin isoille pakoeläimille, hevosille, tulee usein haavoja. Haavoja on erillaisia. Pisto-, viilto- , purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny näissä tapauksissa ja aina, kun olet epävarma hoidosta eläinlääkärin puoleen. Ensiapuna esim. onnettomuustilanteissa on verenvuodon tyrehdyttäminen kiristyssiteen tai vastaavan avulla. Haava puhdistetaan huolellisesti. Vesisuihkulla huuhtominen on usein tehokas tapa puhdistaa kaikki ulkoinen lika haavasta.

Haava sellaisenaan on altis tulehduksille. Hyvä haavahoito perustuu haavan puhtaana pitämiselle, tulehduksen torjumiselle sekä haava-alueen uudistumisen tukemiselle. Tulehduksen torjunnassa käytetään desinfioivia ja antimikrobisia aineita. Tyypillisiä laajakirjoisia eli useampia eri mikrobeja tuhoavia synteettisiä aineita on esimerkiksi jodattu povidone, kloorihexidiini sekä etanolipohjaisia tuotteita. Haittavaikutus aineilla on, että ne aiheuttavat usein ihoärsytystä sekä saattavat hidastaa ja estää uuden kudoksen muodostumista. Etanolipohjaiset tuotteet voivat kirvellä ja aiheuttaa siten eläimelle epämiellyttävän olon ja hoidon vastustusta. Kudoksen uudistumista voidaan tukea pitämällä itse haava-alue kosteana.

Pienemmät pintahaavat (esim. naarmut, nirhaumat, hokkipolkemat) paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Derma1 Skin Care shampoon sisältämät eteeriset öljyt auttaa puhdistamaan pintahaavan tehokkaasti ympäröivää ihoa ärsyttämättä. Avonainen haava puhdistetaan vedellä ja hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 Wound Oil. Sen sisältämät eteeriset ja luonnon öljyt auttavat estämään ihovaurion leviämistä. Ne tukevat myös ihon uudistumista omega-3, -6, -7 ja -9 rasvahappojen avulla ja tuovat haavaan sen tarvitsemaa kosteutta. Nirhaumiin ja pikku haavoihin soveltuu Derma2 Calming Serum ja rupea pehmentämään Derma5 Germ Fighting cream. Derma2 seerumi on erinomainen  ihovaurion jälkeisen vahingoittuneen ihon ja puuttuvan karvoituksen uudistumisen hoitoon.