Sopiiko meille kissa?

Ennen kissan hankintaa on monta asiaa, jotka on viisasta selvittää ja ottaa huomioon.
Kysy itseltäsi alla olevat kysymykset. Mikäli huomaat vastaavasi kaikkiin kysymyksiin KYLLÄ, olet oikeilla jäljillä pohtimaan kissan hankintaa vielä syvällisemmin!

- Olenko harkinnut kissan hankintaa jo jonkin aikaa?
Kissaa, kuten mitään muutakaan eläintä, ei koskaan tule hankkia hetken mielijohteesta eikä kissaa koskaan tule ostaa toiselle ihmiselle yllätyslahjaksi.

- Olenko valmis sitoutumaan kissaan sen koko eliniäksi?
Kissa voi elää luonasi jopa 20 vuotta vaatien päivittäistä hoitoa ja seuraa. Sen hoitoa ei koskaan voi uskoa vain ja ainoastaan lasten vastuulle, vaan kissan hyvinvoinnista ovat aina ensisijaisesti vastuussa perheen vanhemmat.

- Saanko kissalle luotettavan hoitopaikan mikäli lähden matkoille, tai voinko ottaa kissan matkoille mukaani?
Kissaa ei voi jättää yksin kotiin normaalia työpäivää tai esim. yhtä yötä pitemmäksi aikaa. Mikäli kissa ei voi tulla matkoillenne mukaan on hyvä selvittää onko kissalle olemassa hoitopaikka tuttavillanne, tai onko lähistöllä luotettavaa kissahoitolaa johon voitte kissan hyvillä mielin jättää hoitoon.

- Olenko johdonmukainen ja pitkäjännitteinen?
Vilkkaan kissanpennun tapakasvatus vaatii pitkäjännitteisyyttä ja johdonmukaisuutta.

- Olenko valmis maksamaan kissan hyvinvoinnista?
Kissan ruokintaan, tarvikkeisiin, rokotuksiin, mahdollisiin eläinlääkärikuluihin, ehkä myös vakuutuksiin jne. kuluu rahaa paljonkin, eikä näissä kuluissa voida tinkiä jättämällä kissaa hoitamatta tai syöttämällä sille halpaa, huonolaatuista ruokaa.

- Olenko varma ettei perheessämme ole eläinallergiaa?
Mikäli joku perheestänne on kissalle allerginen täytyy perheenne todennäköisesti luopua kissahaaveesta, ikävä kyllä.

- Osaanko opastaa lapsiani kissan käsittelyssä?
Lapsiperheessä kissanpennun kasvatus vaatii perheen aikuisilta pitkäpinnaisuutta kaksin verroin, sillä innokkaasti touhuavan pennun lisäksi aikuisten tulee kiinnittää huomionsa lapsiin ja opettaa heille, kuinka kissan kanssa käyttäydytään.

 

Kissan hankinta >>

Kissarodut >>

Kissan terveys >>

Kissan tarvikkeet >>

Kissan perushoito >>