Sopiiko meille koira?

Ennen koiran hankintaa on monta asiaa, jotka on viisasta selvittää ja ottaa huomioon.

Kysy itseltäsi alla olevat kysymykset. Mikäli huomaat vastaavasi kaikkiin kysymyksiin KYLLÄ, olet oikeilla jäljillä pohtimaan koiran hankintaa vielä syvällisemmin!

1. Olenko harkinnut koiran hankintaa jo jonkin aikaa?
Koiraa, kuten mitään muutakaan eläintä, ei koskaan tule hankkia hetken mielijohteesta eikä koiraa koskaan tule ostaa toiselle ihmiselle yllätyslahjaksi.

2. Olenko valmis sitoutumaan koiraan sen koko eliniäksi?
Koira on vaativa lemmikki, sillä se voi elää luonasi jopa yli 15 vuotta vaatien päivittäistä hoitoa ja seuraa sekä ulkoilutusta useita kertoja päivässä -satoi tai paistoi. Sen hoitoa ei koskaan voi uskoa vain ja ainoastaan lasten vastuulle, vaan koiran hyvinvoinnista ovat aina ensisijaisesti vastuussa perheen vanhemmat.

3. Saanko koiralle luotettavan hoitopaikan mikäli lähden matkoille, tai voinko ottaa koiran matkoille mukaani?
Koiraa ei voi jättää yksin kotiin normaalia työpäivää pitemmäksi aikaa. Mikäli koira ei voi tulla matkoillenne mukaan on hyvä selvittää onko koiralle olemassa hoitopaikka tuttavillanne, tai onko lähistöllä luotettavaa koirahoitolaa johon voitte koiran hyvillä mielin jättää hoitoon.

4. Olenko johdonmukainen ja pitkäjännitteinen?
Vilkkaan, paikkoja nakertelevan koiranpennun sisäsiisteys- ja tapakasvatus vaatii pitkäjännitteisyyttä ja johdonmukaisuutta.

5. Olenko valmis maksamaan koiran hyvinvoinnista?
Koiran ruokintaan, tarvikkeisiin, rokotuksiin, mahdollisiin eläinlääkärikuluihin, rotukohtaisesti trimmauksiin, ehkä myös vakuutuksiin jne. kuluu rahaa paljonkin, eikä näissä kuluissa voida tinkiä jättämällä koiraa hoitamatta tai syöttämällä sille halpaa, huonolaatuista ruokaa.

6. Olenko varma ettei perheessämme ole eläinallergiaa?
Mikäli joku perheestänne on koiralle allerginen täytyy perheenne todennäköisesti luopua koirahaaveesta, ikävä kyllä.

7. Osaanko opastaa lapsiani koiran käsittelyssä?
Lapsiperheessä koiranpennun kasvatus vaatii perheen aikuisilta pitkäpinnaisuutta kaksin verroin, sillä innokkaasti touhuavan pennun lisäksi aikuisten tulee kiinnittää huomionsa lapsiin ja opettaa heille, kuinka koiran kanssa käyttäydytään.

Kaikissa myymälöissämme kautta Suomen myydään ruokia ja tarvikkeita koirille. Osaan valikoimistamme pääset tutustumaan verkkokaupassamme, klikkaa lisäinfoa TÄSTÄ >>