Olemme mukana Terrascapingin MM-kisoissa

Olemme mukana Saksassa, Hannoverissa, pidettävissä vuoden 2018 Terrascapingin Maailman Mestaruus-kisoissa. 
Mahtavassa tapahtumassa mukana Faunattaren väreissä kisaava, Faunatar Skanssin työntekijä Tino Anttila, jolle toivotamme roppakaupalla onnea kisaan!
Tiedossa upeaa silmänruokaa, kun maailman taitavimmat terraarioiden maisemoijat päästävät luovuutensa ja mielikuvituksensa valloilleen. Paikalla myös "reportterimme maailmalla", joten tiedossa on tuhtu paketti videoita ja valokuvia kisapaikalta - tulemme tiiviisti seuraamaan kisan edistymistä somessa.
Nyt kaikki peukut ja varpaat pystyyn, kisastudiot viritykseen ja hurjaa kannustustusta, jotta kisan voittajaksi tulee: Tino Anttila, Faunatar, Finland!

Seuraa kisaa Faunattaren Facebookissa! LINKKI >>

Katso paikan päällä kuvattuja videoita Facebook-sivujemme videoista: LINKKI >>

Tuomaristo:

Roland Zobel
Rolandin terraariokokemukset ulottuvat yli 50 vuoden ajalle. Hän on tehnyt lukuisia retkiä ympäri maailmaa: Mauritius, Reunion (Ranskan merentakainen hallintoalue Intian valtamerellä), Sansibar, Pemballa, ​​Madagaskar.... Roland on myös pitkään toiminut Exo Terran tuotepäällikkönä, mutta siirtyy tänä vuonna eläkkeelle, jatkaen ansaittua eläkeaikaansa yli 50 terraarionsa kanssa.

Jens Crueger
Jens Crueger on 33-vuotias, tulee Bremenistä ja on Saksan akvaario- ja terraarioliitto ry:n (VDA) puheenjohtaja. Jens on ollut innostunut terraarioharrastaja 10-vuotiaasta asti. Hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa on Pohjois-Amerikan ja Aasian salamanterieläimet. Vuonna 2008 hän sai ensimmäisenä Saksassa lisäännytettyä akvaattisen Siren intermediata-salamanterilajin ja teki mielenkiintoisia havaintoja lajin tavasta hoitaa jälkikasvuaan. 1990-luvun lopusta 2000-luvun puoliväliin  Jens rakensi saksankielisen verkkoyhteisön sammakkoeläinharrastajille. Lisäksi hän on Bremenin vapaan hansakaupungin parlamentin jäsen.

Tohtori Markus Monzel
Markus Monzel, syntynyt vuonna 1973. Hän valmistui Saarbrückenissä ja Trierissä biogeografian ja eläintutkimuksen tutkinnoissa ja suoritti tohtorintutkintonsa Lanzenotternin evoluutiogeeniteettiin. Markus työskentelee kokopäiväisesti Saarlandin suojelukeskuksessa ja on toiminut pääosastojen päällikkönä vuodesta 2015 lähtien.

 

Alla fiilistelyä aiheeseen, Terrascaping WM-Facebook-sivulla. 

Terrascaping, mitä se on?

 

Terrascaping on vapaasti suomennettuna terraarioiden maisemointia.
Tässä harrastuksessa terraarion ulkonäköä muokataan mahdollisimman luonnollisen näköiseksi: sademetsä, aavikko tai vaikka kotimainen metsänpohja - aiheenasi voi olla mikä vain luonnon elinympäristö.

Mitä siihen tarvitaan?

Mielikuvitus sekä kiinnostus luontoon ja sisustuksellisuuteen auttavat jo pitkälle. Oikeanlaiset välineet vievät touhun maaliin asti.
Ei ole olemassa yhtä ainoaa, oikeaa tapaa toteuttaa terraarion maisemointi - tässä artikkelissa esittelemme tavoista yhden.

Tarvikkeet

Tärkein on tietenkin terraario. Voit valita minkä kokoisen terraarion haluatkin, sillä maisemointi sopii kaikenkokoisiin terraarioihin aina muutaman litran lasikosta alkaen. Suosituimpia kokoja ovat myymälöissämmekin myynnissä olevat keskikokoiset, sadan litran molemmin puolin olevat terraariot. Terraarion koon valintaan vaikuttaa se, mitä terraarioon on tarkoitus laittaa: pieniä vai isoja kasveja? Tuleeko terraarioon myös eläin? Sopivan koon valinnassa myymälöidemme henkilökunta on suureksi avuksi.
Lisäksi tarvitset uretaanivaahtoa, uretaanipyssyn, ainetta kuivuneen uretaanin päällystämiseen ( oivia tähän ovat Elastupor ja Rockoflex), pensseleitä, veitsen, multaa/hiekkaa/turvetta tai vastaavaa luonnonmateriaalia. Terraarioon voi uretaanin lisäksi kiinnittää oikeita juurakoita ja oksia. Aidot kasvit ovat pilkku iin päälle.

Alla kuvasarja yhden pikkuterraarion valmistuksesta.

Uretaanin pursotus.
Terraario käännetään kyljelleen, jotta märkä uretaani pysyy halutussa kohdassa.

Kyseisessä terraariossa on jo valmiina ExoTerran styroksinen tausta, joka jätettiin paikalleen. Sen päälle pursoteltiin lisää uretaania, jotta muodosta saatiin persoonallinen.

Terraarioon pursotellaan halutun muotoisia kohoumia, jyrkänteitä, kippuroita ja käppyröitä. Tässä vaiheessa ei vielä ole niin oleellista koukeroiden muodolla, ehdit muotoilla vaahtoa hetken aikaa käsin kevyesti taputtelemalla - ja uretaanin kuivuttua veitsellä veistämällä.

Uretaaniin voi kiinnittää oikeita oksia/juurakoita. Tässä uretaaniin on kiinnitetty pätkä aitoa liaania. Liaani on tuettu paikalleen pitkillä cocktailtikuilla, jotka poistettiin uretaanin kuivuttua.

Uretaanin kuivuttua sitä on veistetty veitsellä fiksumman malliseksi.
Kasvia varten uretaanilla on kiinnitetty ja maastoiltu muovinen ruukku.

Uretaanin päällystämiseen käytettäviä tarvikkeita.

Kuivan uretaanin päälle levitetään pensselillä Elastupor ja/tai Rockoflex, joita voi halutessaan myös värjätä niille tarkoitetuilla väripigmenteillä.
Kostean pääliaineen päälle lisätään turvetta, multaa, kaarnahaketta, hiekkaa, mitä vain luonnon materiaalia. Tämä antaa lopputulokselle luonnollisen ulkonäön. 

Lopuksi kasvit paikalleen ja valo päälle. That´s it.

Vinkki: voit päällystää narua silikoonilla ja painella kosteaan silikoniin kiinni multaa, kaarnahaketta, turvetta tvs. - lopputulos muistuttaa pientä liaania!

Tähän terraarioon muutti rukoilijasirkka.

Kauniisti sisustettuun terraarioon ei tosin välttämättä edes tarvitse eläintä, sillä kasvit, vesiputoukset, sumutuskoneet ja muut yksityiskohdat luovat jo itsessään mahtavan sisustuselementin kotiin, toimistoon, minne vain.

Nuori terrascaping-harrastaja työn touhussa :)

Terrascapingiin tarvittavia tarvikkeita sekä terraarioita myyvät Faunattaren verkkokauppa, sekä Faunatar-myymälät kautta maan. Tervetuloa myymälöihimme tutustumaan tähän kiehtovaan harrastukseen!